U srijedu 13. veljače 2019. godine u 20:30 sati, u našoj župnoj dvorani, HKM Potoci priređuje filmsku večer za mlade iz naše župe. Pozivaju se mladi osmog razreda, te ovogodišnji krizmanici (deveti razred osnovne škole i prvi razred srednje škole) da zajedno pogledamo film „Bog nije mrtav“.

Bog nije mrtav (God’s Not Dead), drama je redatelja Harolda Cronka za koju su scenarij napisali Chuck Konzelman i Cary Solomon. Film je ovo koji nam govori o mladom studentu vjerniku koji dolazi u napast da zaniječe svoju vjeru. Ipak, on bude čvrst i odlučuje se boriti. U 113 minuta ove drame možemo vidjeti kako zbog osobne traume i tragedije dolazi sumnja u postojanje Boga, mržnja prema svemu Božjem, dok s druge strane imamo obranu i samouvjerenost glavnog lika, koji se vodi za time da će ga Bog pratiti u tom teškom razdoblju, te se na kraju Bog i proslavlja kroz njegovo djelovanje.
Središnja radnja filma vezana je uz raspravu vjernika i bezbožnika. Možemo ju čak usporediti s borbom Davida i Golijata jer je student, koji tek dolazi na fakultet, na prvo predavanje na prvoj godini studija, nekako nezaštićen, odmah biva napadan, i može se dogoditi da bude i zbunjen, pokoleban ili labilan… Dok s druge strane u liku Golijata imamo profesora koji iskazuje svoj autoritet, na agresivan način nastupa te, kako film protiče, sve više diktatorski želi nametnuti svoje stavove. Glavnog lika i protagonista Josha Wheatona tumači Shane Harper. On je brucoš na izmišljenom Sveučilištu Hadleigh u Louisiani. Profesora Radissona glumi Kevin Sorbo i svoju ulogu je odradio odlično jer njegov je cilj zastrašiti, predviditi i vrijeđati.