Izvanredne prilike uzrokovane pojavom korona virusa, zahtijevaju i neka nova pravila ponašanja.

U našoj župi Potoci svete Mise slavit će se svaki dan po predviđenim nakanama. Kako nam je i preporučeno izbjegavajmo gužve, oni koji žele doći na svete Mise za svoje pokojne i dalje to mogu učiniti, no bilo bi dobro da to bude samo uža pokojnikova obitelj

Nedjeljne svete Mise slavit će se po ustaljenom rasporedu u 9.00 i 11.00 sati u našem župnom vrtu, koji je velik 10 000 kvadratnih metara. Na ovako velikom prostoru možemo se rasporediti na pristojnoj udaljenostibez bližih kontakata. U ovim danima kušnje i neizvjesnosti potrebno je hraniti i svoje duše! Misna milostinja se neće  kupiti. Sveta pričest se dijeli izričito na ruku. Župljani koji zbog svojih duhovnih potreba i tjelesne nemoći, žele primiti sakrament ispovijedi i pričesti neka zovu i župnik će ih pohoditi.

U petak izbjegavajmo dolazak na križni putmolimo zajedno u svojim obiteljima. Do daljnjega u župi nema vjeronauka (subota), također su odgođene sve probe malih tamburaša (ponedjeljak), dječjeg zbora (subota), velikog župnog zbora (utorak i četvrtak).

Ovakvo stanje ostaje do daljnjeg. Ako tko od starih i nemoćnih treba pomoć u nabavci životnih potrepština neka se javi u župni ured Potoci! Do daljnjeg, župni listić se ne tiska, obavijesti možete pročitati na župnoj web stranici.

Naš mjesni biskup msgr. Ratko Perić danas, na svetkovinu sv. Josipa, izdao je pismo kleru i vjernicima hercegovačkih biskupija povodom nemilih događaja vezanih za virus Korona. U njemu između ostaloga piše: „Ono što moramo poduzeti – a na to nas poziva i vjera i razum (fides et ratio) – jest naša suradnja s ovim Božjim darovima. Bog nam je udijelio dar vjere i dar razuma. I traži od nas da se služimo tim darovima. Stalno dokazujemo da fides i ratio nisu kontradiktorni nego komplementarni. Pokažimo i jedno i drugo u ovom trenutku ozbiljne kušnje“.

Don Josip Galić, župnik bjelopoljski