Dragi župljani Potoka, dragi Bjelopoljci, nalazimo se u Velikom tjednu, tjednu kada su se dogodile prevažne stvari u našoj vjeri.

Veliki četvrtak: dan kada je ustanovljena sveta Misa i svećenički red; Veliki petak, dan muke i smrti Gospodina našega Isusa Krista; Uskrs najveći blagdan u kršćanstvu, dan kada je Isus uskrsnuo od mrtvih.

Sveta Misa na blagdan Uskrsa slavit će se u 10 sati. Dobro su nam poznate crkvene i civilne odredbe zbog novonastale korona situacije. Budući da naša župa Potoci, hvala Bogu, posjeduje okoliš od 100 dunuma, sveta Misa će se slaviti na vanjskom oltarištu, tako da se možemo rasporediti na pristojnoj udaljenosti, s rukavicama i maskom na licu, slaveći ovaj veličanstveni blagdan. Naglašavam bez socijalnih kontakata: pružanja ruku, bilo pod svetom Misom, bilo kao uskrsna čestitka ili pak kao uskrsno razbijanje jaja. Sveta pričest se dijeli na ruku. Da bi smo smanjili gužvu nastojmo doći bez automobila. Mi nismo samo tijelo, nego i besmrtna duša, a ona itekako ima svoje potrebe. Živimo u danima kada su potrebe tijela i duše u koliziji, zato ako možemo uz propisano ponašanje ići u trgovine, ambulante, banke… možemo i na ovaj spomenuti način prisustvovati uskrsnoj Misi.