Upoznajte Radio Mariju Bosne i Hercegovine

Kršćanski glas u vašem domu 

Ovih dana, od 15. do 21. lipnja 2020.  na području naše župe Potoci  gostuje Radio Marija Bosne i Hercegovine. Navedenih dana Radio Marija prenosi Svetu Misu u 18 sati iz naše župne Crkve.

Tom prigodom želimo kratko predstaviti ovaj vrijedni Radio.

Tko je Radio Marija?


Radio Marija u Bosni i Hercegovini  je „ispružena ruka”  usmjerena na slušatelje diljem naše zemlje i u svijetu, sa željom da ih osnaži u životnim poteškoćama i potakne da s povjerenjem gledaju u budućnost.

Emitiranje programa Radio Marije u BiH je prvi put ostvareno 8. prosinca 2010. godine. Ove godine slave desetu obljetnicu! 

Glavni sadržaji njihova radio programa jest: molitva, vjerske i humanističke emisije, vijesti i glazba. Program emitiraju  24 sata iz dva studija: u Sarajevu i u Mostaru. Signalom pokriva Banja Luku, Sarajevo, Mostar, Središnju Bosnu te Žepče i okolicu. 

Radio Marija nastala je po Gospinu nadahnuću najprije u župi Erba na sjeveru Italije 1983. Zahvaljujući iskustvu iz Italije, vođena ljubavlju prema Gospi, Radio Marija se proširila na svih pet kontinenata.

Danas broji 82 radio postaje i s gotovo 2000 repetitora širom svijeta Radio Marija je upućena na oko 500 milijuna slušatelja diljem svijeta, posebnu pažnju posvećujući onima koji pate na tijelu ili duši, te osamljenima, starima, siromašnima i zatvorenicima.

Poštujući svačiju savjest, ona svjedoči ljubav Božju i učvršćuje nadu u vječni život. 

Nijedna Radio Marija nema komercijalni karakter niti mogućnost plaćenog reklamiranja i oglašavanja. Djelovanje i širenje Radio Marije povjereno je isključivo Božjoj providnosti, našoj zauzetosti i velikodušnosti njezinih slušatelja.

Ideja Radio Marije se temelji također na nezamjenjivom doprinosu volontera. U suradnji sa lokalnom Crkvom stvorena je vojska od preko 25 000 volontera i najmanje 30 milijuna svakodnevnih slušatelja.  

Papa Franjo je na Privatnoj audijenciji za delegate VI. Svjetskog kongresa Radio Marija 2015. rekao: Svjesni smo da vi donosite nešto veliko i jedinstveno: kršćansku nadu, koja je puno više od obične duhovne utjehe

Molitva je krvotok našeg radija. 

Radio Mariju možemo slušati na sljedećim frekvencijama:

» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz
» FM Banja Luka 98,9 MHz
» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz
» FM Jajce; 101,2 MHz
» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz
» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz
» Putem interneta: www.radiomarija.ba
» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV
» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TV

Program uživo: http://www.radiomaria.org/media/bosnia.asx

Ukoliko želite podržati rad Radio Marije u BiH to možete učiniti na sljedeći način:
Za milodare i potporu Radio Marije BiH:
Račun otvoron kod Intesa Sanpaolo Banke BiH
Br. Rn.: 1541602001977216
Za uplatu iz inozemstva:
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN:BA391541602001977126
Intesa SanPaolo Banka BiH
Obala Kulina bana 9A
71000 Sarajevo