U tjednu smo dragoga nam blagdana Presvetoga Srca Isusova. Za naš župni titular pripremamo se trodnevnicom: utorak (16. lipnja), srijeda (17. lipnja) i četvrtak (18. lipnja). Ovo je lijepa prigoda da se duhovno osvježimo.  

Ovogodišnji blagdan Presvetoga Srca Isusova u znaku je Prve pričesti naših 16-ero prvopričesnika. Razmišljamo o:  božanskom Srcu, kruhu, vinu (euharistiji) i djetetu.

Svaku večer trodnevnice prigoda je i za svetu ispovijed od 17 sati, u 18 sati molimo krunicu i litanije Presvetoga Srca Isusova, nakon ove pobožnosti slijedi sveta Misa. Sve tri večeri trodnevnice predvodi otac Jozo Milanović, benediktinac s Ćokovca, otok Pašman.

U utorak (16. lipnja), prve večeri trodnevnice uz pobožnosti Srcu Isusovu, svetu Misu, imamo i tradicionalni blagoslov djece.

 U četvrtak (18. lipnja) u 17 sati ispovijed je za prvopričesnike i roditelje.

Na sam blagdan Presvetoga Srca Isusova (19. lipnja) svete Mise su u 9 sati (tiha Misa) i svečana Misa u 18 sati. Budući da je ove godine na župni titular iznimno i Prva pričest, svetu Misu predslavi naš župnik. Uz ovogodišnju proslava Srca Isusova prisjećamo se Lipanjskih zora, moleći Boga za žrtve rata i mir u svijetu i u našoj domovini.

Isuse blaga i ponizna Srca, učini srca naša po Srcu svome!