Molitvena nakana današnjeg dana bila je za duše u čistilištu, a svetu krunicu predmolila su djeca, prvopričesnici i članovi dječjeg zbora »Stope« koji je predvodio i euharistijsko pjevanje, pod vodstvom s. M. Juliane Beretić.

Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Svih svetih predslavio je don Josip Galić, župnik župe Presvetog Srca Isusova u Potocima kod Mostara, u koncelebraciji s vlč. Marinkom Prstecom, svećenikom varaždinske biskupije. Kao i prijašnjih dana, vjernici su imali mogućnost pristupiti sakramentu pomirenja. U svojoj homiliji don Josip je istaknuo: »Jedna od važnih tema ljudskoga života je i tema smrti. Ništa me, kao vjerojatno i većinu ljudi, nije zbunjivalo više od smrti, pogotovo kad se dogode tragedije, kao smrt djeteta ili mlada čovjeka. Onda pitanja postaju još intenzivnija. Što slijedi nakon zemaljskog života? Ima li zapravo život uopće smisla ako završava grobnim humkom? Upitajmo se: Ima li život smisla? Najveći dokaz da Bog postoji, kažu teolozi, nije svemir nego naša želja: Želim živjeti! Sve se u meni buni protiv smrti, i sve bih dao da mogu produljiti život. Jedini odgovor na ova pitanja ima onaj koji je sišao s neba, u mjesto naše boli i smrti, Isus Krist. Sve što je govorio služilo je Kraljevstvu nebeskom. Isus govori: ‘Budite budni i pripravni, jer ne znate ni dana ni časa!’ Uzak je put koji vodi u život. Bog nikoga ne trpa u raj ili pakao. Mi imamo šansu za nebo, zaslugama Isusove muke, ali mi biramo, a Bog sve čini da ne odemo u propast.

Danas molimo za duše koje su u čistilištu, koje nisu spremne za nebo, a nisu Boga odbacile. Dužni smo moliti za te duše. Naša blaženica govori da treba moliti za nevoljne grešnike, za duše u čistilištu, a ne gubiti vrijeme. Duše su potrebne naših žrtava i molitava. Nemojmo ih zaboraviti.«

Poslije euharistijskog slavlja i blagoslova s moćnikom bl. Marije Propetoga, vjernici su imali mogućnost za osobnu molitvu kod blaženičina oltara gdje je bio postavljen i njezin moćnik.

M. Jasminka Gašparović, promicateljica kauze