u trodnevnici uoči proslave blaženičina blagdana, 6. do 8. srpnja 2020.

Nebeski Oče ljubavi i milosrđa, ti si iz našega naroda izabrao svoju vjernu službenicu, blaženu Mariju Propetoga, da pomaže nevoljnima i svjedoči im tebe, u tvojoj ljubavi i milosrđu.

Uvjereni smo da nas samilosno srce naše blaženice i danas, pred tobom i tvojim ljubljenim sinom Isusom Kristom, u Duhu Svetom,zagovara u svim našim potrebama. Po njezinu primjeru i zagovoru, utvrdi nas,Oče nebeski, u težnji da te ljubimo i da ti ostanemo vjerni.

Blagoslovi, Oče, naš hrvatski narod da ostane vjeran Bogu, Crkvi i dobru društva.

Poveži obitelji da žive u ljubavi, poput nazaretske obitelji. Ohrabri supružnike da u vjerničkom povjerenju u tebe prihvaćaju blagoslov brojne djece i da ih odgajaju u evanđeoskom duhu za čestit život. Supružnike koji nemaju djece obraduj darom poroda. Djeci podari sretno djetinjstvo da odrastaju u zdravim i čestitim obiteljima koje ne podliježu zamkama modernizma.

Očevima i majkama, obiteljskim skrbnicima koji nemaju zaposlenje, providi posao kojim će se moći pobrinuti za doličan život svoje obitelji. Ispuni ih zadovoljstvom na radnom mjestu i velikodušnom ljubavlju za posao koji obavljaju, daruj im hrabrosti za pošten i marljiv rad, u dostojanstvu i miru.

Mladima ulij pouzdanje u tebe da se ne plaše odgovornosti obiteljskoga, svećeničkoga ili redovničkoga života. Pomozi im da pronađu životni put na kojem će trajno ostati povezani s tobom. Osposobi ih da postanu i budu bližnji svima koje postaviš na njihov životni put.

Oče milosrđa, ovo vrijeme prirodnih nepogoda i pandemije koronavirusom neka nas još više dovede k tebi. Molimo te, po zagovoru bl. Marije Propetoga, očuvaj nas od strahota koje nam prijete i čuvaj život koji si nam darovao. Neka nas ove nedaće učvršćuju u pouzdanju u tebe, jer ti si jedini Gospodar svih događanja. Ništa se ne događa bez tvoje volje! Ti svime providonosno upravljaš, na dobrobit sviju koji ti se utječu.

Blažena Marijo Propetoga, ti koja si se uvijek i u svemu oslanjala samo na Božju ljubav i milosrđe, moli za nas. Amen.