Hrvatska katolička mladež Bijelog Polja organizirala je Pub kviz na temu Bijelog Polja. Kviz se održao 12. kolovoza u bašti pizzerije Centar. Sva pitanja bila su vezana uz Bijelo Polje.

Kviz je sadržavao ukupno šezdeset pitanja, koji su bili podijeljeni u šest serija po deset pitanja. Svako pitanje je nosilo po jedan bod.

Nakon svake serije na slajdu su prikazana rješenja, a u tablicu se unosio broj točnih odgovora pojedine ekipe. Pitanja su bila raznovrsna; povijest župe, heterogenost Bijelog Polja, Školske sestre franjevke Krista Kralja u Potocima, zemljopis, kultura, izdavaštvo, književnost, sport, zanimljivosti i sl. U kvizu je sudjelovalo oko 20 kvizaša podijeljenih u četiri ekipe. Brojnost ekipa bila bi i veća, međutim Devetnica Velikoj Gospi i Liga prvaka smanjili su broj učesnika. Unatoč tomu kviz je bio sadržajan, napet i zanimljiv. Bio je popraćen i od sumještana koji se službeno nisu prijavili za kviz, ali su pozorno pratili, uživali i odgovarali na pitanja iz kviza. Sudionici kviza bili su: Fantazisti, Hrvati, Uzengije i Aničići. Potonji su na kraju odnijeli tijesnu pobjedu ispred Uzengija s 47 točnih odgovora od 60, što je zavidan broj. Pobjednička ekipa dobila je simboličnu nagradu za pobjedu. Pozitivna stvar kviza je što je u kvizu sudjelovalo nekoliko nevjesta iz Bijelog Polja, što pokazuje da Bijelo Polje ima tu čarobnu ljepotu i teško je ne voljeti ga i prikriti želju upoznavati ga. Nakon prvog Pub kviza u našem mjestu nadamo se da se s održavanjem pub kvizova neće stati i da će se u buduće prijaviti veći broj sudionika svih uzrasta.

 Glavni cilj kviza bilo je upoznavanje sa svojom užom lokalnom zajednicom te druženje mještana. Osim toga treba naglasiti da je kviz bio humanitarnog karaktera, tako da novac od prijava ide u župni caritas za naše potrebite sumještane. U nastavku vam donosimo, kroz slike, dio atmosfere s pub kviza.

Slavko Zovko