1. U nedjelju 6.rujna u 11 sati na Vrdima bit će sveta misa i blagoslov novog kipa blaženog Ivana Merza, a koji je izradio akademski kipar Dalibor Nikolić.

Nakon svete mise priređen je domjenak za svećenike i časne sestre.

Usljed svih tih ratnih razaranja i strahota, iako se pučanstvo u velikom broju raselilo, ostali su dani sjećanja i molitve za drage i poginule naše župljane. Stoga i ove godine ostaju tri velika datuma na koje vas želim podsjetiti i pozvati na zajedničko slavlje svete mise i molitvu za naše drage poginule.

2. U srijedu, 9.rujna u 11 sati u Grabovici kod spomenika civilnim žrtvama Domovinskog rata započinjemo molitvom za poginule. Nakon toga nastavljamo molitvom križnog puta na našoj “Grabovičkoj kalvariji”  i nakon toga slijedi sveta misa koju predslavi dr.vlč. Oliver Jonjić, profesor na KBF-u u Sarajevu.

3. U subotu, 3.listopada u 11 sati na Vrdima, organizira se obljetnica stradanja vojnika u Domovinskom ratu. Kao i dosadašnjih godina tog dana je sveta misa u 11 sati koju predslavi fra Stjepan Pavličević, župnik u Doljanima.

4. U nedjelju 4.listopada u 12 sati u Šarića groblju – Gornja Drežnica je sveta misa za ubijene civile u Drugom svjetskom ratu.  Naime, 6.listopada 1942. godine četnici su u svom pohodu kroz ovaj kraj u Gornjoj Drežnici ubili 32 civila. Stoga ćemo tog dana slaviti svetu misu za sve poginule ovog kraja u Drugom svjetskom ratu a kojih je prema popisu 150 osoba.