U četvrtak, 28. Siječnja 2021. u 19 sati u našoj župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u Potocima, priređuje se klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Klanjanje će svojim pjevanjem animirati grupa mladih iz župe Cim-Ilići. Dođite i slavimo zajedno Gospodina našega Isusa Krista.

Danas je najjeftinija roba čovjek. S njim se lako manipulira i sve mu se prodaje. Sve se čini kako bi ga se zarobilo u ralje manipulacije. Sve je postalo propagandni program – PP. Teško se otresti svih tih reklama i crnila novosti koja vladaju. Ali upravo s takvim crnim informacijama koje u nama stvaraju obrambeni mehanizam zaštite života s nama se lako upravlja. Nažalost ovo vrijeme nije vrijeme slobode već vrijeme ropstva. Ne postoji niti jedan kutak na zemlji koji je slobodan od ove pošasti. Sve se oduzelo čovjeku od dostojanstva, ljudskosti, obitelji, roditeljstva, vjere i nade. Nažalost sve je više informacija koje se plasiraju kako bi se naučilo povjerenje i uništile sve institucije vrednota. Stvara se društvo kupovne moći u kojem korporacije zadovoljno trljaju rukama dok narod stoji zablokiran. Nije samo blokiran materijalno već u svim segmentima života. Kao na kapaljku se pokazuje i veliča velikodušnost tih nekih koji jeftinim zamasima pokušavaju pridobiti mnoštvo na svoju stranu. Tako funkcionira današnje društvo ugnjetavanja. Zalažu se kao za život a onda sjednu za vrat svakom tko drugačije misli od njih. Sve što čovjeka čini čovjekom mora se uništiti u korist korporacijske potrošnje.

Stoga je potrebu upravo ovakvom vremenu zastati i osvježiti svoje životne poglede kako bismo ostali ljudi sa srcem. Ostati čovjek sa srcem moguće je samo u blizini onoga koji nas je stvorio i ljubio postavši za nas čovjekom, uzevši lik djeteta i ostavši s nama trajno prisutan u komadiću kruha.