Župna crkva Presvetoga Srca Isusova u Bijelom Polju-Potocima, sagrađena je 1912. godine. Bila je to godina silne radosti za katolički puk.

Nakon 500 godina turske vladavine i zatiranja svega što je bilo kršćansko, njezinom izgradnjom, katolici su izašli iz katakomba u javnost. Izgrađena je u tirolskom stilu, jedina je tog stila u Hercegovini. Građena je po svim standardima toga vremena. Zanimljivost njezine gradnje uz prelijepi stil, jest u tome što je u izgradnji crkve uz domaći kamen, prvi put u Hercegovini, izliven betonski svod. Gradio ju je tadašnji župnik don Tadija Božić (župnikovao od 1904.-1930.) s vjernim pukom, uz pomoć dobročinitelja, društva svetog Bonifacija iz Praga, opatija Emaus.

Nacrt je napravio Anton Moler. Izvođač radova bilo je građevinsko društvo Union iz Beča, podružnica sarajevska.

Prije dolaska Turaka u Bjelopoljskoj kotlini, po dosadašnjim saznanjima, bilo je pet crkava. Humilišani (srednji vijek), Livač, Sutina, Grčine i Donji Jasenjani (rimsko doba).

Ona je  u posljednjem ratu, u oba ratna sukoba, doživjela silno razaranje. Ostali su samo teško oštećeni zidovi crkve, uništen je sav inventar. Crkvu su krasila tri oltara izrađena od drveta, također u tirolskom stilu.

Crkvu je 2000-te godine obnovio tadašnji župnik don Jakov Renić uz pomoć domaćih župljana i dobročinitelja. Premda je poslijeratna obnova izvedena odlično, trebalo je nastaviti dalje s uređivanjem same crkve.

Posljednjih 14 godina za vrijeme župnikovanja don Josipa Galića na crkvi su postavljeni novi prozori i 4 vitraja (u oltarištu). Ugrađena je klima u samoj crkvi, postavljen kameni pod, kupljena velika oltarna slika Presvetoga Srca Isusova, nabavljen je Gospin kip izrađen u drvetu. U tom vremenu crkva je u unutrašnjosti nekoliko puta djelomično zanavljana bojanjem. Uređena je župna dvorana, garaža, popločani su dijelovi župnog dvorišta, postavljen Gospin kip u vrtu, uređeno je i vanjsko oltarište. Župna kuća je obojena izvana i više puta iznutra. Kupljeni su tamburaški instrumenti.

Budući da je bakar  na crkvi konstantno od postavljanja prljao veće plohe crkvene fasade, ove smo godine u lipnju obojili vanjsku fasadu, otklonili probleme s bakrom, postavljene su grilje na zvoniku. Djelomično se obojila fasada župne kuće i dvorane. Ovi posljednji radovi koštali su 25.732,55 KM. Sredstva kao i kod svih ranijih radova osigurali su sami župljani Potoka, što je za svaku pohvalu. Mnogo smo puta mogli vidjeti slike bjelopoljske katoličke crkve po raznim javnim i privatnim elektronskim medijima. Toliki prolaznici Bijelim Poljem zaustave se pogledati našu krasoticu. To je znak njezine uspješne stilske izgradnje. Zato je i zaslužila da ponovno zasja u novom ruhu. Ono što je najvažnije, ona nije samo ukras i znak, ona služi svojoj svrsi. Vjerni bjelopoljski, katolički puk iz nedjelje u nedjelju popunjava ovo zdanje, a to je ono što je čini vrijednom.