U župi Presvetog Srca Isusova Potoci – Bijelo Polje, u nedjelju, 19. rujna 2021. na sv. Misu u 9,00 sati okupila su se sva djeca Osnovne škole od 1. do 9. razreda sa svojim učiteljima i roditeljima, kao i mladi iz Srednjih škola. Djece u Osnovnoj školi Bjelopoljska župa ima preko stotinu. Djeca su se skupila oko oltara i ispred oltara u prve klupe te tako napravili živu i ukrasnu ikebanu oko stola Gospodnjega, pa ih je bilo vrlo lijepo pogledati.

Nakon milozvučnog zvuka župnih zvona, župnik don Rajko izišao je iz sakristije s ministrantima na oltar, a mladi s kora započeli su ulaznu pjesmu koju je sva crkva složno prihvatila. Nakon ulazne pjesme župnik je pozdravio sve učenike, njihove učitelje, vjeroučitelje, voditeljice nastave, roditelje, te sve nazočne i svima izrazio radost da danas možemo zazvati Duha Svetoga na sve nas, a pogotovo na naše učenike, da im Gospodin udijeli blagoslov i marljivost kroz čitavu nastavnu godinu da na kraju svi postignu dobre rezultate svatko prema svom talentu koji mu je Gospodin Bog udijelio.

Zatim su svi skupa sa župnikom izmolili posljednicu: Dođi Duše Presveti, sa neba nas posjeti… Zatim je župnik predmolio blagoslovnu molitvu nad svima te sve poškropio blagoslovljenom vodom i pozvao narod na kajanje. Za vrijeme sv. Mise mladi su pročitali misna čitanja i molitvu vjernika, a župnik je nakon naviještenog Evanđelja održao i djeci i puku prikladnu propovijed. Pod sv. Misom dosta se svijeta pričestilo.

Na kraju sv. Mise župnik je pročitao važne napomene iz Župnih oglasa, a ostalo su vjernici mogli sami pročitati iz listića koji se nalazi u dnu crkve, na oglasnim pločama i na portalu Bjelopoljske župe. Poslije je svima zaželio sretnu, blagoslovljenu i plodonosnu novu Školsku i Vjeronaučnu godinu te najavio župni vjeronauk u sljedeću subotu za sve učenike Osnovne škole, a povremeno će biti i za srednjoškolce i studente gdje će se održavati i prigodne probe za sve uzraste, a sve u znaku poštovanja i uputa nadležnih institucija u ovoj situaciji. Bogu hvala na svemu što nam je do sada udijelio, a molimo za njegovu pomoć i ubuduće.