U petak, 24. rujna 2021. bjelopoljski župnik don Rajko Marković u pratnji bogoslova Tomislava Čarapine, posjetio je Osnovnu školu u Vojnu, župa Potoci Bijelo Polje, koja je sastavni dio Osnove škole Ivana Gundulića Mostar-Rudnik. U dogovoru s odgovornima župnik je posjetio učenike i učitelje prve i druge smjene, obišao sve razrede, porazgovorio s učenicima i njihovim učiteljima i vjeroučiteljima, podijelio im slatkiše i religiozne suvenire.

Zatim su se svi zajednički fotografirali, pomolili, na kraju ih je župnik sve blagoslovio i u zbornici popio kavu sa djelatnicima škole. Djeca su obećala doći na župni vjeronauk u subotu, 25. rujna kod župne crkve u 9,00 i 10,00 sati, kako je i najavljeno prošle nedjelje u oglasima. Ovo je zaista bio jedan lijep, radostan i prijateljski susret bjelopoljskih učenika nižih razreda od 1. do 5. razreda Osnovne škole i njihovih odgojitelja i predavača sa svojim župnikom.

Župnik je odlučio ubrzo posjetiti i osnovnu školu na Rudniku gdje idu bjelopojska djeca u više razrede Osnovne škole od 6. do 9. razreda. Učenika u Vojnu u nižim razredima ima 53, a učenika u središnjoj školi u Mostaru na Rudniku u višim razredima od 6. do 9. razreda ima također 53, ali budući neka djeca idu u druge škole po Mostaru, a pripadaju bjelopoljskoj župi, na župnom vjeronauku ima 115-ero djece. Župnik je dobio popis svih učenika po razredima od 1. do 9. razreda na čemu posebno zahvaljuje djelatnicima škole, pa će tako moći lakše s djecom komunicirati. Ovo je lijep broj od 115-ero školske djece iz bjelopoljske župe s kojima će se moći lijepo raditi na župnom vjeronauku, a obećali su da će svi redovito dolazizi i na sv. Misu nedjeljom u 9,00 sati.

Pred nama je sada i Gospin mjesec listopad kad će djeca skupa sa župnikom predmoliti večernju pobožnost Gospi krunicu i litanije, nakon čega će slijediti savaku večer sv. Misa. Neka Gospodin, po zagovoru naše nebeske Majke Marije, blagoslovi sve naše učenike, njihove roditelje, odgojitelje, učitelje, nastavnike i vjeroučitelje, kako bi svi na kraju postigli što bolji uspjeh kako u školi tako i na vjeronauku.