Osnovna škola Ivana Gundulića – PRO Vojno, župa Potoci – Bijelo Polje proslavila je u petak, 15. listopada i u ponedjeljak, 18. listopada 2021. „Dane kruha“. Oba dana upriličena je u školi svečana priredba u kojoj su sudjelovali svi učenici Osnovne škole u Vojnu predvođeni svojim učiteljicama. Bilo je tu pjesme, recitacija, narodnih i mudrih izreka, slika, crteža i puno toga što je ove priredbe učinilo zanimljivim i svečanim.

Programe su, na lijepim jesenskim danima, zainteresirano pratili svi djelatnici Osnovne škole, učenici, te bjelopoljski župnik. Poslije programa, voditeljica je pozvala župnika don Rajka Markovića da blagoslovi sve nazočne i krušne i druge proizvode, koje su učenici donijeli i sa svojim učiteljicama vrlo lijepo, na stolovima u školi aranžirali. Župnik je sve okupljene srdačno pozdravio, svima na trudu zahvalio, ovaj svečani „Dan kruha“ svima čestitao, a na sve nazočne, te na dječje rukotvorine i plodove zemlje što su ih djeca donijela, zazvao Božji blagoslov.

Nakon blagoslova svi su se nazočni lijepo okrijepili blagoslovljenim specijalitetima i krušnim delicijama, koje su djeca i njihove mame lijepo i s puno ljubavi pripremili, a učiteljice s djecom vrlo lijepo dizajnirale. Ovo su bili jedni vrlo lijepi, osmišljeni i rekreativni dani u krugu Osnovne škole u Vojnu, na čemu dobrom Bogu puno zahvaljujemo.