U subotu, 27. studenoga 2021. u župi Bijelo Polje svečano je započeo ovogodišnji Advent. Najprije je u 17,00 sati u župnoj crkvi služena sv. Misa koju je predslavio i na početku nekoliko prigodnih riječi uputio bjelopoljski župnik don Rajko Marković, a kod oltara su posluživala šestorica ministranata. Bjelopoljske časne sestre su crkvu vrlo lijepo okitile i aranžirale i napravile pravi adventski ugođaj.

Pod sv. Misom su čitali i pjevali bjelopoljski mladi. Poslije sv. Mise, župnik je s ministrantima otišao u sakristiju gdje su se pripremili za procesiju i svečani blagoslov pred crkvom. Pjevači su zapjevali završnu pjesmu, a onda je svijet izišao vani na plato pred crkvu. Dok je procesija iz crkve dolazila na crkvena vrata pjevači su zapjevali „Padaj s neba roso sveta“ što je i okupljeni puk lijepo prihvatio. Zatim je župnik sve nazočne pozdravio, naglasio koja je poruka i smisao Adventa i kako se trebamo kroz četiri adventske nedjelje pripremati za najradosnije blagdan Božića, rođenja Isusova, te izmolio blagoslovnu molitvu i blagoslovio Prvu adventsku svijeću koju su tada Slavko i Andrej upalili. Nakon toga župnik je izgovorio: „Ovim svetim činom Advent u Bijelom Polju 2021. proglašavam otvorenim“.

Poslije je sve nazočne pozvao na čašicu pića i druženje u župnu dvoranu. Da se sve ovo ne zaboravi, pobrinula se prigodnim fotosima Maja. Kako je lijepo i Bogu milo kad se braća i sestre u Kristu nađu zajedno, jer Krist veli: “Gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime tu sam i Ja među njima“.