U nedjelju pred blagdan Sv. Nikole, 5. prosinca 2021. sv. Nikola je posjetio Bijelo Polje sa svojim anđelima. Lijepo su ga primili župnik don Rajko i preko 150 djece. Sv. Misu ranu u 9,00 sati predvodio je, te djeci i okupljenom puku, uputio prigodnu propovijed župnik bjelopoljski. Crkva je bila dupkom puna djecom, roditeljima i ostalim brojnim vjernicima.

Pod sv. Misom pjevao je bjelopoljski crkveni zbor mladih, a mladi su pročitali i misna čitanja i molitvu vjernika. Na kraju sv. Mise stigao je uz crkvu i sv. Nikola, u pratnji anđela, a nisu daleko bili ni krampusi, blagoslivljajući djecu i narod, a djeca su ga sva veselo pozdravila burnim pljeskom. Sv. Nikola je na početku susreta održao pozdravni govor te odmah upitao djecu vidjevši ih u tako velikom broju: “Hoćete li svake nedjelje ovako dolaziti na sv. Misu?”, a djeca su gromoglasno odgovorila: “Hoćemo!”, zatim im je postavio još nekoliko pitanja, na što su razdragana djeca stalno odgovarala „Hoćemo“, pa se stekao dojam da ih je sv. Nikola bilo što upitao u tom trenutku, oni bi odgovorili „Hoćemo“!

Poslije ih je sv. Nikola poučio kako trebaju dolaziti redovito i na vjeronauk, dobro se Bogu moliti, dobro slušati župnika, svoje roditelje, odgojitelje, učitelje i vjeroučitelje, jer i oni svi sve poduzimaju da vas odgoje u dobre ljude i čestite kršćane. Na sv. Misu došla su sva djeca iz župe od onih najmanjih koje su roditelji donijeli u naručju i poveli za ruku, pa do djece Osnovne škole svih razreda. Sv. Nikola je donio preko 150 darova i sve ih podijelio, u čemu su mu pomogli dobri ljudi, učiteljice su pravile red za vrijeme podjele darova, tako da se sve odvijalo dostojanstveno i lijepo, a Ivana i mnogi drugi su sve ovo lijepo slikovno zabilježili da se ne zaboravi.

Poslije podjele darova i prigodnog programa u crkvi planirali smo izvesti svu djecu s ostalim pukom Božjim na plato pred župnom crkvom i na platou obaviti završni dio programa. Međutim, zbog kiše, koja je stalno padala, sv. Nikola, u pratnji župnika i anđela održao je prigodni završni govor u crkvi svoj djeci i okupljenom mnoštvu, blagoslovio djecu, pozdravio se s njima i otišao dalje. Djeca su ga ispratila, pjesmom, dugotrajnim pljeskom i zaželjeli da ih i dogodine posjeti i podijeli im lijepe darove, a oni će zauzvrat biti dobri i poslušni.