U treću subotu Adventa, 11. prosinca 2021. u župi Potoci-Bijelo Polje organiziran je veličanstven adventski događaj, svečano je blagoslovljen i održan „Advent u Bijelom Polju 2021“. Bjelopoljski mladi, predvođeni dr. Mateom Aničić, uključujući i mnoge župljane, u dogovoru sa župnikom don Rajkom Markovićem dobro su se pripremili za ovaj skup.

U župnom dvorištu uz angažman Brace, Marinka, Željka i mladih, postavljeni su šatori s plinskim grijanjem i visokim stolovima, pozornica, razglas, štandovi, a sve lijepo i ukusno ukrašeno. Organizirana je raznolika gastro ponuda domaćih delicija: kuhani grah, kobasice, fritule, slastice, zatim kuhano vino, sokovi, voda i žestoka pića. Sve je bilo spremno do 18,00 sati.

U večernjim satima počeli su se prikupljati najprije domaći župljani, pa naše časne sestre Franjevke iz Samostana, a pristizali su i mnogi gosti i prijatelji sa svih strana. Kad su šatori i dvorište bili skoro popunjeni Božjim pukom, u 18,30 sati bjelopoljski župnik je s ministrantima izišao na pozornicu te srdačno pozdravio sve nazočne, najprije organizatore ove večeri i zahvalio im, pa domaće vjernike, zatim, na poticaj župne mladeži, posebno je pozdravio goste iz Stoca, Mostara, Neuma, Hrasna, Ljubuškog i ostalih okolnih gradova i mjesta. Poslije je najavio što se sve nudi te večeri za okrjepu, a sve je humanitarnog karaktera, ako tko što želi darovati za najpotrebnije među nama neka stavi u prigodne kasice. Zatim je najavio večernji program tko sve nastupa: najprije će nas pozdraviti, rekao je, pjesmom naši prvašići iz Vojna pod vodstvom učiteljice Maje, zatim domaće pjevačke skupine Ante Kljajo i Andrej Aničić, Anja Aničić, Anđela Zovko i Karlo Primorac, te na kraju domaći Tamburaši pod vodstvom Davora Kožula, a u međuvremenu nastupit će gosti iz Stoca: Djevojačka skupina „Angelus“, Djevojačka skupina „Vidoštačka kraljica“ s po dvije adventske skladbe i HKUD „Stolac“ izvest će „Božićno veselanje“ stari pučki način slavljenja predbožićnog i božićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo Hrvatima stolačkog kraja.

Poslije je župnik izmolio blagoslovnu molitvu, sve blagoslovio, svima zahvalio i okupljenima zaželio lijepu i ugodnu bjelopoljsku Adventsku večer, te zaključio: „Ovaj Advent u Bijelom Polju 2021. proglašavam otvorenim“. I slavlje je krenulo na radost svega okupljenog mnoštva, uz pjesmu, zajedničko druženje, razgovor, čašćenje, a zapjevao se i stolački bećarac i muški i ženski. Radosti i veselju nije bilo kraja. Bjelopoljsko zajedništvovanje nastavljeno je dugo u noć u ugodnoj i lijepoj adventskoj atmosferi. Da se sve ovo ne zaboravi pobrinuo se fotom i kamerom stolački foto-studio „Sliko“, a događaj je zabilježila i RTV HB i objavila u svojim emisijama. Bogu hvala na ovakvim radosnim i nezaboravnim susretima!