Na kraju građanske godine, u petak, 31. prosinca 2021. u 17,00 sati slavljena je sv. Misa – Zahvalnica u bjelopoljskoj župnoj crkvi Presv. Srca Isusova. Sv. Misu predvodio je i okupljenom puku na početku prigodnu riječ uputio župnik don Rajko. Naglasio je, kako je lijepo kad znamo jedni drugima reći „hvala“, djeca roditeljima, roditelji djeci, prijateljima, susjedima, radnim kolegama…., a pogotovo je lijepo kad znamo Bogu reći „hvala“, e ovo je trenutak kad ćemo Gospodinu Bogu u svom srcu izreći veliko hvala za sva dobra i sve milosti koje nam je udijelio u protekloj godini, a na kraju Mise to ćemo učiniti zajednički. Pod sv. Misom pjevao je Veliki zbor, misna čitanja pročitali bogoslovi, a oko oltara posluživali ministranti. Na kraju sv. Mise svi smo zajedno u znak zahvalnosti otpjevali svečani „Tebe Boga hvalimo“ zahvalili Bogu na svim dobročinstvima kojima nas je obasipao kroz sve dane prošle godine.

Na Novu Godinu – Mariju Bogorodicu, 1. siječnja 2022. slavljena je svečana sv. Misa u 11,00 sati u župnoj crkvi u Bijelom Polju. Crkva dobro popunjena narodom Božjim, a i plato pred crkvom, pjevači, bogoslovi i ministranti sudjelovali su svojim službama u sv. Misi. Župnik je na početku sve pozdravio i svima čestitao Novu Godinu, te na čitavu župu zazvao Božji blagoslov, da nas Gospodin čuva, štiti i brani u sve dane nastupajuće godine, a da Gospodin i našemu hrvatskom narodu udijeli sretniju i vedriju budućnost. Poslije Evanđelja u propovijedi župnik je naglasio kako je ovaj dan, uz slavlje Marije Bogorodice, Crkva proglasila „Danom mira“, a mir nam je uvijek potreban i nema mira bez Božjega mira. Isus nam je podario mir i ostavio mir i često apostole pozdravljao: Mir vama, Mir s vama, pa neka Kristov mir prebiva u srcima našim kroz čitavu Novu godinu, naglasio je župnik u prigodnoj propovijedi.

Na kraju sv. Mise župnik je pročitao statistiku u župi, te kratko prešao sve bitne značajke župe, od osnutka pa do stanja u današnjim maticama, te iz stoljetnog kalendara pročitao i kakvo nas vrijeme očekuje u 2022. godini. Statistiku su vjernici s velikom pažnjom poslušali i poslije sv. Mise prokomentirali. Poslije Mise svijet se neko vrijeme zadržao pred crkvom u međusobnom čestitanju, a onda se razišao svojim kućama na obiteljski ručak.

Misa – Zahvalnica