U srijedu, 26. siječnja 2022. bjelopoljski župnik don Rajko Marković, posjetio je Dječji vrtić „Sveta Klara“ u Samostanu časnih sestara Franjevki u Bijelom Polju, župa Potoci – Bijelo Polje. U dogovoru sa sestrom Dominikom, ravnateljicom vrtića, župnik je posjetio djecu u vrtiću, njih 31 i tri časne sestre odgojiteljice u vrtiću, s. Dominiku, s. Mariju i s. Ivanu, te kandidaticu Anamariju.

Najprije je župnik obavio blagoslov vrtića. Sestre su s djecom pripremile na stoliću sve potrebito za blagoslov, blagoslovljenu vodu, tamjan, svijeću, križ, djeca lijepo poredana uokolo, sklopljenih ruku radosno sudjeluju u blagoslovu molitvom i pažnjom. Poslije su župniku izmolili sve molitve koje mole u vrtiću tijekom dana: Anđelu čuvaru, pod Tvoju se obranu utječemo, sv. Maloj Terziji, molitva prije jela i još druge lijepe molitvice koje su ih časne naučile…. Župnik ih je sve pohvalio, čestitao im, zatim im podijelio slatkiše i religiozne suvenire, a i djeca su župnika lijepo darovala.

Nakon toga je obišao sve prostorije, koje su djeca radosno protumačili za što koja prostorija služi, porazgovarao s djecom i njihovim odgojiteljicama, zatim su se svi zajednički fotografirali, pomolili, na kraju ih je župnik sve blagoslovio i zaželio da uvijek budu sretni i veseli, kao i danas. Ravnateljica je župniku još pokazala i okoliš vrtića, koji je vrlo lijepo dizajniran i prilagođen djeci i njihovim rekreativnim potrebama.

Ovo je zaista bio jedan lijep, radostan i prijateljski susret bjelopoljskih mališana i njihovih odgojiteljica časnih sestara sa svojim župnikom. Neka Gospodin, po zagovoru naše nebeske Majke Marije, blagoslovi svu našu djecu, njihove roditelje i odgojitelje, kako bi svi trajno ostali povezani s Isusom Kristom, Bogom i Spasiteljem svojim.