U subotu, 2. travnja 2022. u 10,00 sati u Samostanu časnih sestara Franjevki u Bijelom Polju, časne sestre Slavica Barbarić, Katarina Raič, Katarina Vučić i župnik don Rajko Marković organizirali su Korizmenu duhovnu obnovu za bjelopoljsku djecu viših razreda Osnovne škole. Odazvalo se 38 učenika, neki su iz bližega došli pješice, a neke su iz daljega dovezli roditelji.

Svi su se sudjelovatelji po dolasku okupili u prikladnoj samostanskoj dvorani, gdje im je župnik najprije predstavio cjelonoćno klanjanje koje će se ove godine organizirati u našoj bjelopoljsk0j župnoj crkvi s Velikog četvrtka na Veliki petak koje će predvoditi mladi iz župe, a onda im je predstavio cjelodnevnu molitvu kod Isusova groba koju će predvoditi upravo oni, vjeroučenici viših razreda Osnovne škole. Poslije je popisao predvoditelje molitve i ministrante koji će skupa sa župnikom otvoriti i zaključiti klanjanje i molitvu. Zatim su se svi zajednički pomolili molitvom Očenaša, župnik je sve nazočne blagoslovio, časnim sestrama zahvalio i svima zaželio uspješnu duhovnu obnovu. Poslije molitve sestre su nastavile rad po skupinama, gdje su se uključivala sva djeca.

U 12,30 sati pripremljen je zajednički domjenak, časne su počastile djecu sokom i keksom, a župnik sendvičima. Nakon marende i odmora, župnik je bio na raspolaganju za sv. ispovijed, pa su se neka djeca ispovjedila, a u 14,00 sati slavljena je sv. Misa u samostanskoj kapeli, koju je predslavio župnik te okupljenima uputio prikladnu propovijed. U sv. Misi djeca su sudjelovala čitanjima i molitvom vjernika.

Poslije sv. Mise učenici su se zadovoljni i duhovno obogaćeni uputili svojim kućama. Bogu hvala na svim milostima koje nam je udijelio na ovom susretu.