Najveća svetkovina u godini Uskrs u Bijelom Polju proslavljen je vrlo lijepo i svečano. Bjelopoljski vjerni puk ispunio je župnu crkvu Presvetoga Srca Isusova na obje sv. Mise u 9,00 i 11,00 sati do posljednjeg mjesta, a tako i plato pred crkvom.

Obje sv. Mise predvodio je bjelopoljski župnik don Rajko Marković, a posebno je bilo svečano na pučkoj sv. Misi u 11,00 sati. Procesija s ministrantima i župnikom izišla je iz sakristije pa na glavna crkvena vrata uputila se uz crkvu prema oltaru, a pjevači s kora intonirali su ulaznu uskrsnu pjesmu koju je prihvatila cijela crkva. Oko oltara ministranti, iza ministranata mala djeca, u prvim klupama trojica mladića čitača, crkveno pjevanje s kora predvodi Veliki zbor, a sva crkvena zajednica je glasno i skladno molila i pjevala.

Župnik je nakon Evanđelja pročitao čestitku našega biskupa Petra, a onda je na kraju i sam, svemu okupljenom puku, čestitao Uskrs, na što je sva crkva u jedan glas odgovorila: „Hvala, također“! Pod obje sv. Mise dosta je svijeta pristupilo sv. pričesti u dubokoj vjeri i osobnoj pobožnosti.

Poslije sv. Mise, župna su zvona oglasila kraj svečanog uskrsnog slavlja. Na poziv župnikov, jedan dio naroda navratio je u župnu dvoranu na čašicu pića, keks, kolač i uskrsno jaje. Nakon toga je svijet pošao svojim kućama na zajednički obiteljski ručak, obogaćen uskrsnom radošću i čvrstom vjerom u Uskrslog Gospodina. Svi ovi sveti dani Velikoga tjedna i Uskrsa popraćeni su u bjelopoljskoj župi odličnom posjećenošću i dubokom pobožnošću. Bogu hvala!