U nedjelju, 19. lipnja 2022., po ustaljenom običaju, nedjelja pred Ivanjdan u groblju u Vrapčićima, župa Potoci-Bijelo Polje u 11,00 sati sv. Misu služio je bjelopoljski župnik don Rajko Marković.

Na sv. Misi sudjelovao je veliki broj vjernika sa svih strana, kako mještana, tako gostiju i prijatelja. Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno molio i skladno pjevao, a djeca i mladi su ministrirali, čitali misna čitanja i molitvu vjernika.

Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da je sv. Ivan veliki svetac, jer je za njega sam Gospodin Isus rekao da je najveći od žene rođen na kugli zemaljskoj. Kao takav postao je omiljeni svetac kršćanskoga svijeta, koji se samom kralju Herodu u lice suprotstavio zbog nezakonitoga i skandaloznoga braka. Sv. Ivan je bio karakter koji se samo poželjeti može i zato mu slavimo dva blagdana i rođenje i mučeničku smrt, pa je sv. Ivana stavio svima za uzor i nasljedovanje.

Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje goste i prijatelje na obiteljsku gozbu. Župnik je čestitao blagdan, kako domaćima tako i gostima i svima nazočnima, te na kraju sv. Mise pročitao župne oglase i sve pozvao u Bijelo Polje na trodnevnicu Srcu Isusovu i na Svetkovinu Srca Isusova, koji je zaštitnik župe da se svi okupimo u što većem broju na ovo glavno bjelopoljsko slavlje. Kako je lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije za euharistijskim stolom u kapeli, pa za obiteljskim stolom u kući.

Bogu hvala na ovakvim susretima u kojima najprije narod pod sv. Misom sa svećenikom Boga slavi, a onda se ljudi za obiteljskim stolom porazgovore, raspolože i obnove lijepe stare uspomene, koje ih povezuju i u sadašnjosti i u budućnosti.