U mjestu Zakrižje, župa Potoci – Bijelo Polje, u nedjelju 26. lipnja 2022. poslije pučke sv. Mise, u 12,30 sati, bjelopoljski župnik don Rajko Marković, na poziv mještana, blagoslovio je Spomenik, koji su mještani podigli svim pokojnima, poginulima i nestalima u svim ratovima u povijesti ovoga mjesta.

Spomenik je podignut na vrlo lijepoj lokaciji, na ulasku u selo, zalaganjem svih mještana, kako domaćih tako i onih iz svijeta, a pomogle su i društvene institucije. U nedjelju se okupio veliki broj domaćega svijeta, gosta, rodbine i prijatelja, preko 60 osoba. Najprije su položeni vijenci i upaljene svijeće, a onda je župnik rekao nekoliko prigodnih riječi, zahvalio svima koji su sudjelovali u podizanju ovoga povijesnog zdanja i preporučio da nikad ne zaboravimo naših poginulih hrvatskih branitelja koji su, za našu slobodu, dali ono najviše što su imali, a to su ljudski životi, zatim je župnik blagoslovio Spomenik.

Mještani su poslije blagoslova pripremili jedan zajednički domjenak, gdje su se ljudi za prijateljskim stolom lijepo družili, razgovarali i baš lijepim učinili za sve nazočne ovo nedjeljno poslijepodne. Bogu hvala!