U četvrtak, 14. srpnja 2022. nas 20-ak bjelopoljskih ministranata koliko nas je uspjelo doći, inače nas ima 25, sa svojim župnikom don Rajkom i bogoslovom Tomom, organizirali smo svoj godišnji izlet na turističku destinaciju Kravica kod Ljubuškoga i u Svetište Srca Isusova u župi Studenci. Župnik je s našim predsjedništvom ministranata dogovorio skup kod župne crkve u Bijelom Polju gdje smo se svi ministranti okupili u 9,00 sati, poslije je slijedio pohod Presvetom Oltarskom Sakramentu u crkvi, gdje je župnik iznio plan čitavoga dana, zatim molitva, fotografiranje u crkvi, fotografiranje pred crkvom i kod Gospina kipa, što vrlo stručno obavljaju Tomo i Nikola. Poslije idemo u bus, koji je parkiran kod župne kuće, molitva za sretan put i polazak preko Mostara i Čapljine za Kravicu i Studence. U busu ugodna i dobra atmosfera, usput župnik napominje kroz koja mjesta prolazimo i koje su zanimljivosti u tim mjestima.

U 10,30 sati dolazimo na Kravicu, studenački župnik uređuje da nas puste gratis bez plaćanja ulaznica, usput fotografiranje i dolazak na vodopad. Predivan osjećaj, svijeta puno, župnik časti sladoledom i daje jedan sat vremena slobodno za šetnju i razgledanje.

U 11,30 sati krećemo prema busu, usput kupujemo po koji suvenir za uspomenu, slikanje i u bus. Krećemo prema Studencima, kod mosta, u podnožju Svetišta, čeka nas župnik don Ivan Perić, te pred nama ide malim autom na odmorište Božjak, gdje nam se pred jednim restoranom priprema ručak, naš župnik sve časti pićem i ručkom i tu fotografiranje, obilazak vrlo lijepog okoliša i polazak prema busu i u Svetište.

Najprije posjet župnoj crkvi gdje nam župnik don Ivan ukratko iznosi povijest i bitne značajke Svetišta Srca Isusova. Zatim odlazak na župnu livadu gdje organiziramo mali župni nogometni turnir. Turnir vodi i dijeli nas u tri grupe naš bogoslov Tomo, koji i kao sudac, s pištaljkom u ruci, sve budim okom prati i pravedno sudi. Utakmice se igraju fer i korektno, kako i dolikuje župnim ministrantima, a popraćene su i prigodnim fotosima. I na kraju pobjeđuje najbolja ekipa ministranata i zauzima prvo mjesto na Turniru. Najbolji strijelac je Ivano Golemac, najbolji vratar-golman Ivano Zovko, najbolji igrač Frano Zovko i svi zadovoljni, jer smo svi dobro igrali i svi smo bili uključeni. Naš župnik najbolje proglašava i nagrađuje, kojima svi sa zadovoljstvom plješćemo.

Poslije opet idemo svi pred studenačku župnu kuću gdje nas župnik don Ivan časti dobrom i hladnom lubenicom. Naš župnik zahvaljuje uime svih nas župniku domaćinu, što mi popratismo dugotrajnim pljeskom, pozdravismo se i krenusmo busom prema Bijelom Polju, svi vidno zadovoljni. Usput don Rajko zahvaljuje molitvom dobrom Bogu na ovom danu, zahvaljuje vozaču i našem bogoslovu, a sve nas ministrante poziva da i dalje redovito ministriramo na sv. Misama jer je to velika i časna dužnost, za koju nas je i nagradio ovim zajedničkim izletom.

Ovo je zaista bio jedan nezaboravan, sadržajan i lijep dan proveden na Kravici i u Svetištu Srca Isusova u Studencima. Zahvalni smo dragom Bogu na ovako lijepom druženju.