Naše župno HKUD „Bijelo Polje“ nastupilo je na Svadbi mladenaca Daria Ćubele i Vere r. Jurković u svadbenom salonu „Radobolja“ u Ilićima u subotu, 6. kolovoza 2022. u 21,00 sat.

Naime, otac mladoženje gosp. Goran Ćubela u dogovoru s našim župnikom don Rajkom pozvao je naše Društvo na ovu svadbu u želji da na početku svadbenog slavlja izvedemo jednu folklornu točku iz kulturnog blaga Hrvata ovoga kraja.

Pozivu smo se rado odazvali, skupa sa župnikom napravili prigodni program s pripadajućom koreografijom pošli na ovo svadbeno slavlje. Kad je došao red na nas izišli smo na plesni podij, najprije pozdravili čitav skup pjesmom: Prijatelji ovdje sa svih strana, primte pozdrav od Bjelopoljčana. Zatim smo pozdravili mladence: Mladencima čestitamo slavlje, Bog im dao blagoslov i zdravlje. I program je krenuo dalje s bećarcima, kolom, pjesmom i trusom.

Na kraju programa naš predstavnik, Roko, predao je mladencima prigodne darove križ s posvetom: Mladenci Dario i Vera, čestitamo vam najradosniji dan vašega života, sveti sakramenat vjenčanja, 6. VIII. 2022. HKUD „Bijelo Polje“ sa svojim župnikom don Rajkom i Gospinu krunicu s bjelopoljskim amblemima crkve i lika Srca Isusova. Poslije nastupa uslijedilo je kratko slikanje i čestitanje, pozdrav s mladencima, zatim prigodno čašćenje i mi smo se zadovoljni uputili svojim kućama. Drago nam da uz naše redovite nastupe na Folklornim susretima i Večerima folklora, možemo narodno blago našega hrvatskog naroda predstavljati i na ovakvim slavljima.