U župi Presvetog Srca Isusova Potoci – Bijelo Polje, u nedjelju, 11. rujna 2022. na sv. Misu u 9,00 sati okupila su se djeca Osnovne škole, mladi iz Srednjih škola i naši studenti. Djece u Osnovnoj školi Bjelopoljska župa ima preko stotinu.

Nakon milozvučnog zvuka župnih zvona, župnik don Rajko izišao je iz sakristije s ministrantima na oltar, a Zbor s kora započeo je ulaznu pjesmu „Spasitelju dobri Isukrste“ koju je sva crkva složno prihvatila. Nakon ulazne pjesme župnik je pozdravio sve učenike, njihove učitelje, roditelje, te sve nazočne i svima izrazio radost da danas možemo zazvati Duha Svetoga na sve nas, a pogotovo na naše učenike, da im Gospodin udijeli blagoslov i marljivost kroz čitavu nastavnu godinu da na kraju svi postignu dobre rezultate svatko prema svom talentu koji mu je Gospodin Bog udijelio. Zatim su svi skupa zapjevali: Dođi Duše Presveti, sa neba nas posjeti… Poslije je župnik predmolio blagoslovnu molitvu nad svima te sve poškropio blagoslovljenom vodom i pozvao narod na kajanje.

Za vrijeme sv. Mise mladi su pročitali misna čitanja i molitvu vjernika, a župnik je nakon naviještenog Evanđelja održao i djeci i puku prikladnu propovijed. Pod sv. Misom dosta se svijeta pričestilo.

Na kraju sv. Mise župnik je pročitao važne napomene iz Župnih oglasa, a ostalo su vjernici mogli sami pročitati iz listića koji se nalazi u dnu crkve, na oglasnim pločama i na portalu Bjelopoljske župe. Poslije je svima zaželio sretnu, blagoslovljenu i plodonosnu novu Školsku i Vjeronaučnu godinu te najavio župni vjeronauk dok se djeca malo uklope u školske programe. Bogu hvala na svemu što nam je do sada udijelio, a molimo za njegovu pomoć i ubuduće.