U župi Potoci-Bijelo Polje, svečano je završen Gospin mjesec listopad u ponedjeljak, 31. listopada 2022. U 17,00 sati započela je u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova Gospina pobožnost. Ministranti, bogoslov Tomo i župnik don Rajko na znak zvona izišli su iz sakristije pred oltar, a pjevači s kora započeli pjesmu „Kraljice svete krunice“ koju je sav svijet složno prihvatio. Zatim je župnik predmolio uvod u krunicu: Vjerovanje, Očenaš i 3 Zdravomarije, a vjerni puk je odgovarao.

Poslije su ministranti predmolili Gospinu krunicu, a nazočni svijet složno odgovarao. Nakon krunice župnik je predmolio Gospine litanije, nakon čega je opet slijedila Gospina pjesma. Iza večernje pobožnosti započela je sv. Misa u kojoj su svi okupljeni pobožno sudjelovali, pjevači pjevali, mladi čitali, ministranti posluživali, a dosta je svijeta pristupilo i sv. pričesti.

Poslije sv. Mise župnik je nazočne pozvao da u procesiji i molitvi svi krenemo prema Spomeniku podignutom u dvorištu crkve gdje ćemo se pomoliti i izmoliti Molitvu i Odriješenje za sve pokojne i poginule u našoj hrvatskoj povijesti, a posebno za sve poginule u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu.

U procesiji je župnik predmolio 5 Očenaša za pokojne, a kad se došlo do Spomenika, svijet je postavio lampione i cvijeće na Spomenik za svoje pokojne, zatim je zazvonilo večernje zvono pa je župnik predmolio Anđeo Gospodnji i nakon toga izmolio Molitvu i Odriješenje za sve pokojne i poginule iz povijesti župe i našeg hrvatskog naroda. Poslije blagoslova svijet se razišao svojim kućama.

Ovo je bio jedan lijep i svečan trenutak kad smo se na jednom mjestu u župi, a to je najprikladnije kod Spomenika, pomolili za sve naše drage pokojne, poginule, nestale i za duše u čistilištu, a ovih ćemo dana obilaziti naša groblja gdje ćemo se također moliti i sv. Mise prikazivati za svoje pokojne te za njih izmoliti i potpuni oprost da ih Gospodin prevede među svete i izabrane svoje.