Danas je Vukovar mjesto posebnog pijeteta, 31 godina od stradanja grada. Vukovar je simbol otpora hrvatskog naroda velikosrpskoj agresiji, zato zaslužuje i naše suosjećanje, poštovanje, potporu i molitvu, kao što to zaslužuje i Škabrnja i mnoga naša ostala mjesta i gradovi koji su stradali u Domovinskom ratu.

Danas obilježavamo i 31. obljetnicu uspostave HZ HB koja je u teškim vremenima zaštitila naš hrvatski narod, a pogotovo u Domovinskom ratu i poraću. Večeras, 18. studenoga 2022. u 18,00 sati bjelopoljski su mladi skupa s ostalim vjernicima i svojim župnikom priredili kod Spomenika, podignutog u dvorištu župne crkve žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata, sjećanje na Vukovar i Škabrnju.

Najprije su s upaljenim svijećama-lampionima došli u procesiji od župne crkve do Spomenika u molitvi, zatim su s velikim poštovanjem postavili svijeće oko Spomenika, a onda je bjelopoljski župnik don Rajko predvodio molitvu za sve poginule i nestale Vukovarce, Škabrnjane i sve poginule i pokojne u našoj hrvatskoj povijesti, osobito za one koji su svoje živote utkali u našu slobodu. Neka dobri Bog svima pokojnima udijeli mjesto u svome kraljevstvu, a ucviljenim obiteljima neka podari utjehu u vjeri.