U subotu, 26. studenoga 2022. u 10,00 sati u Samostanu časnih sestara Franjevki u Bijelom Polju, časne sestre Slavica Barbarić, Ana Marić, kandidatice, postulantica i novakinja Barbara, Vedrana, Anamarija i Veronika i župnik don Rajko Marković organizirali su Adventsku duhovnu obnovu za bjelopoljsku djecu viših razreda Osnovne škole. Odazvala su se 42 učenika, neki su iz bližega došli pješice, a neke su iz daljega dovezli roditelji.

Svi su se sudjelovatelji po dolasku okupili u prikladnoj samostanskoj dvorani, gdje ih je župnik pozdravio, te sve pozvao na večerašnju prigodnu ceremoniju paljenja prve adventske svijeće pred crkvom u Bijelom Polju u 19,00 sati i otvaranje „Adventa u Bijelom Polju 2022.“, nakon čega je predstavio ukratko program duhovne obnove. Zatim su se svi zajednički pomolili molitvom Očenaša, župnik je sve nazočne blagoslovio, časnim sestrama zahvalio i svima zaželio uspješnu duhovnu obnovu. Poslije molitve sestre su nastavile rad po skupinama, gdje su se uključivala sva djeca.

U 12,30 sati pripremljen je zajednički domjenak, časne su počastile djecu sokom i keksom, a župnik sendvićima. Nakon marende i odmora, župnik je bio u kapeli na raspolaganju za sv. ispovijed, pa su se neka djeca ispovijedila, a u 14,00 sati slavljena je sv. Misa u samostanskoj kapeli, koju je predslavio župnik te okupljenima uputio prikladnu propovijed. U sv. Misi djeca su sudjelovala čitanjima i molitvom vjernika. Poslije sv. Mise učenici su se zadovoljni i duhovno obogaćeni uputili svojim kućama. Bogu hvala na svim milostima koje nam je udijelio na ovom susretu.