U subotu, 26. studenoga 2022. u župi Potoci – Bijelo Polje svečano je započeo ovogodišnji Advent. U 19,00 sati svijet se okupio pred crkvom Presvetoga Srca Isusova, među kojima je najviše bilo djece i mladih. Dok je procesija iz crkve s ministrantima i župnikom don Rajkom dolazila na crkvena vrata pjevači su zapjevali „Padaj s neba roso sveta“ što je i okupljeni puk lijepo prihvatio.

Zatim je župnik sve nazočne pozdravio, naglasio koja je poruka i smisao Adventa i kako se trebamo kroz četiri adventske nedjelje pripremati za najradosniji blagdan Božića, rođenja Isusova, te izmolio blagoslovnu molitvu i blagoslovio Prvu adventsku svijeću koju su tada Slavko i njegova ekipa upalili, a pjevači zapjevali drugu kiticu adventske pjesme „Već se bliži vrijeme blago“.

Nakon toga župnik je izgovorio: „Ovim svetim činom Advent u Bijelom Polju 2022. proglašavam otvorenim“. Poslije je sve nazočne pozvao na čašicu pića i druženje u župnu dvoranu. Da se sve ovo ne zaboravi, pobrinula se prigodnim fotosima Maja. Kako je lijepo i Bogu milo kad se braća i sestre u Kristu nađu zajedno, jer Krist veli: “Gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime tu sam i Ja među njima“.