U bjelopoljskoj župnoj crkvi, organizirano je u subotu, 3. prosinca 2022. adventsko jednosatno Klanjanje pred Presvetim u 19,00 sati. Župnik je don Rajko u 19,00 sati na znak zvona obučen u liturgijsko ruho i plašt bijele boje izišao s ministrantima iz sakristije na oltar, otvorio tabernakul stavio veliku hostiju u monstrancu, izložio Presveto na oltar, a pjevači zapjevali: Svet, svet, svet…. 3 puta.

Poslije je župnik predmolio prikladnu molitvu, predstavio okupljenom puku program večeri i sve nazočne uveo u tajnu Svetootajstva, zatim pročitao evanđelje i uputio vjernicima prigodno slovo. Svi smo neko vrijeme ostali u šutnji uronjeni u molitvu i razgovor s izloženim Isusom Kristom.

Program večeri se sastojao od čitanja iz sv. Pisma koja su čitali bjelopoljski mladići i djevojke, osobne molitve u tišini svoga srca, prikladnih pjesama koje su intonirali dva naša pjevačka zbora: Veliki mješoviti zbor i Zbor mladih, a čitava crkva prihvaćala i zajednički pjevala ponuđene pjesme.

U crkvi se napravio pravi molitveni ambijent, malim svijećama osvijetljen je glavni oltar na kome se nalazila monstranca-pokaznica s Presvetim, crkva prikladno dekorirana, tako da je svatko od nas imao priliku svoju dušu potpuno otvoriti Isusu u Presvetom Sakramentu i doživjeti Njegovu blizinu. Poslije pjesme, molitve, čitanja, meditacije, župnik je predmolio litanije Presvetom Srcu Isusovu, zatim Divnoj dakle, kađenje, blagoslov, Blagoslovljen budi Bog, završna pjesma i razlaz u tišini.

Na kraju večeri je župnik svima zahvalio na lijepom odazivu, a sudjelovateljima u programu na savršenom redu i kvalitetnom doprinosu ovoj prekrasnoj večeri, te prokomentirao kako smo najsigurniji uz Isusa i kako nam je najljepše u Njegovoj kući. Zaista je bilo lijepo. Poslije smo pred crkvom, a zatim i u župnoj kući nastavili komentirati priređenu duhovnu nezaboravnu večer u želji da uskoro opet nešto slično organiziramo u jednom lijepom duhovnom raspoloženju, koje može podariti samo dobri Isus prijatelj svih ljudi dobre volje. Hvala Mu!