župi Presvetoga Srca Isusova Potoci-Bijelo Polje u nedjelju, 11. prosinca 2022. pod sv. Misom u 11,00 sati svečano su položili Prisegu članovi Župnog ekonomskog vijeća (ŽEV). Svečana sv. Misa, koju je predslavio bjelopoljski župnik don Rajko, slavljena je u 11,00 sati. Pod sv. Misom pjevao je župni mješoviti zbor, ministranti posluživali oko oltara, a misna čitanja, u prepunoj bjelopoljskoj crkvi Božjega puka, pročitalo troje vijećnika.

Na kraju sv. Mise svih petero vijećnika mladića i djevojaka, koji su pod sv. Misom bili u prvoj klupi, na poziv župnika, izišli su kod oltara. Župnik je pročitao biskupov dekret o imenovanju petero mladih vijećnika u ŽEV Goran Jurić, Roko Škobić, Jure Šunjić, Mia Perić i Matea Drinovac, na mandat od 3 godine. Biskup je svim vijećnicima zaželio Božji blagoslov i dobru suradnju sa župnikom na dobro i korist župne zajednice i svih vjernika u njoj. Nakon pročitanog dekreta vijećnici su pojedinačno pristupali k oltaru polažući Prisegu, čitanjem predviđenog teksta s desnom rukom na Bibliji i završnom rečenicom: Tako mi pomogao Bog i ovo sveto Evanđelje koje svojom rukom dotičem i slijedio je osobni potpis, a nazočni vjernici su svakog vijećnika nagradili prigodnim pljeskom.

Poslije položene Prisege svih petero vijećnika, župnik je pohvalio svu bjelopoljsku mladež, koja je kroz razne udruge i skupine uvijek župniku na raspolaganju u svim župnim aktivnostima, te pozdravio nove članove-vijećnike i čestitao im, nakon čega se kroz smijeh i odobravanje prolomio spontani pljesak, svega okupljenog Božjega puka.

Poslije završnog misnog blagoslova, vijećnicima su mnogi župljani pristupili te uz osmijeh i stisak ruke čestitali, a onda su vijećnici došli u Župni ured, gdje im je župnik svakom pojedinačno podijelio kopije biskupova dekreta o imenovanju te kopije osobne Prisege i još im jedanput čestitao i zaželio svima obilje Božjeg blagoslova uz dobru međusobnu suradnju. Neka Gospodin čuva i blagoslovi sve naše mlade na kojima počiva budućnost našega hrvatskog naroda i naše svete Katoličke Crkve.