U nedjelju, 5. veljače 2023. jedna grupa ljudi iz župe Prenj-Dubrave, rodne župe bjelopoljskog župnika don Rajka, posjetila je župu Bijelo Polje i svoga zemljaka dumu Rajka. Gosti su došli u Bijelo Polje u 10,30 sati, javili se don Rajku u župnu kuću, upitali se, pozdravili, kratko počastili i krenuli zajednički u župnu crkvu na sv. Misu u 11,00 sati. Prenjani su sjeli u klupe pod korom.

Sv. Misu predvodio je župnik, koji je na početku pozdravio sav nazočni puk i sve pozvao na sabranost i kajanje, a onda je posebno biranim riječima pozdravio uvažene goste među kojima su bili Prenjani i prijatelji iz okolnih župa.

Don Rajko je naglasio da naši današnji posjetitelji dolaze iz najstarije župe u Stolačkom dekanatu, jer je župa Prenj-Dubrave od sebe odijelila još 9 župa koje su se tijekom vremena osnivale na ovom području: Donje Hrasno, Gornje Hrasno, Stolac, Rotimlja, Stjepan Krst, Aladinići, Domanovići, Dračevo i Čeljevo i ona ostala 10.-ta kao svjetionik koji preko 300 godina svijetli na ovom velikom hercegovačkom prostoru. Zatim je župnik gostima izrazio srdačnu dobrodošlicu i zaželio ugodan boravak u Bijelom Polju, što je okupljeni svijet s oduševljenjem prihvatio i naše goste prijateljskim pljeskom nagradio.

Poslije sv. Mise Prenjani su pred crkvom, skupa s dumom Rajkom, malo zapjevali, družili se s domaćim pukom, a naši su momci iznijeli na stolove razna pića, pa su se svi nazočni i gosti i domaći malo počastili družeći se u razgovoru i slušajući goste kako lijepo pjevaju, pa su ih još nekoliko puta nagradili srdačnim pljeskom. Poslije zajedničkog druženja pred crkvom svijet se uputio svojim kućama na obiteljski ručak, a gosti su navratili u župnu kuću na prigodni domjenak, gdje su se s dumom Rajkom lijepo družili, ugodno razgovarali i pomalo zapjevali. Kako je lijepo kad se prijatelji i braća nađu zajedno, pogotovo najprije na sv. Misi, a onda i na lijepom zajedničkom druženju, koje nam je danas itekako potrebito.