U mostarskoj katedrali, povodom svetkovine sv. Josipa zaručnika BDM zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, održano je u nedjelju, 19. ožujka 2023. Zborovanje mješovitih župnih zborova hercegovačkih biskupija, gdje je sudjelovao i naš bjelopoljski Veliki mješoviti zbor pod vodstvom časne sestre Bibijane Ćurlin.

U 18,00 sati slavljena je svečana sv. Misa koju je predslavio biskup Petar u koncelebraciji više svećenika među kojima je bio i naš župnik don Rajko Marković. Pod sv. Misom pjevali su zajednički svi zborovi, njih 12, koliko ih se prijavilo za ovaj susret.

Poslije sv. Mise slijedili su nastupi svakog zbora pojedinačno s po jednom skladbom, pod stručnim vodstvom don Nikole Menala, generalnog vikara. Naš je zbor nastupio četvrti po redu s pjesmom „Svetom Križu“ pod ravnanjem s. Bibijane. Nastup je bio odličan i naš je zbor lijepo predstavio našu župu, što nam je svima na ponos.

Poslije nastupa svih zborova, biskup je Petar održao prigodno slovo, sve pozdravio, svima zahvalio i zaželio da se ova praksa nastavi i ubuduće, zatim je don Nikola sve pozvao u katedralnu dvoranu na zajedničko druženje i čašćenje, što je bilo lijepo organizirano. Bogu hvala na ovakvim skupovima gdje se Bog slavi a vjerni puk obilato raduje.