Najveća svetkovina u godini Uskrs u Bijelom Polju proslavljen je vrlo lijepo i svečano. Bjelopoljski vjerni puk ispunio je župnu crkvu Presvetoga Srca Isusova na obje sv. Mise u 9,00 i 11,00 sati do posljednjeg mjesta, a tako i plato pred crkvom. Obje sv. Mise predvodio je bjelopoljski župnik don Rajko Marković, a posebno je bilo svečano na pučkoj sv. Misi u 11,00 sati.

Procesija s ministrantima i župnikom izišla je iz sakristije pa na glavna crkvena vrata uputila se uz crkvu prema oltaru, a pjevači s kora intonirali su ulaznu uskrsnu pjesmu koju je prihvatila cijela crkva. Oko oltara ministranti, iza ministranata mala djeca i čitači, crkveno pjevanje s kora predvodi Veliki zbor, a sva crkvena zajednica je glasno i skladno molila i pjevala.

Župnik je nakon Evanđelja pročitao čestitku našega biskupa Petra, a onda na kraju i sam, svemu okupljenom puku, u svoje ime i uime svih čestitara koji ovih dana župi i župniku čestitaju Uskrs i uskrsne blagdane, čestitao Uskrs, na što je sva crkva u jedan glas odgovorila: „Hvala, također“! Pod obje sv. Mise dosta je svijeta pristupilo sv. pričesti  u dubokoj vjeri i osobnoj pobožnosti.

Poslije pučke sv. Mise u 11,00 sati, župna su zvona oglasila kraj svečanog uskrsnog slavlja, a onda je domaći Folklor pred crkvom uhvatio kolo te u kolu i pjesmi poveo pučko slavlje u koje se uključio i župnik i okupljeni narod. Na stolove pred crkvom domaći momci su iz župne kuće iznijeli pića, kolača, keksa i uskrsnih jaja, pa se okupljeni svijet i počastio uz ugodan razgovor i uskrsno čestitanje. Poslije su pristupili stolovima i mladi folkloraši te sa župnikom nazdravili i čestitali Uskrs, najveću kršćansku Svetkovinu.

Nakon toga je svijet pošao svojim kućama na zajednički obiteljski ručak, obogaćen uskrsnom radošću i čvrstom vjerom u Uskrslog Gospodina. Svi ovi sveti dani Velikoga tjedna i Uskrsa popraćeni su u bjelopoljskoj župi brojnom posjećenošću i dubokom pobožnošću. Bogu hvala!