Na Veliku Subotu bjelopoljski je puk bio u molitvi uz Grob Isusov od jutarnjih do večernjih sati. Župnik i ministranti otvorili su molitvu kod Groba Isusova od 8,00 do 8,30 sati ujutro i zatvorili molitveni ciklus od 19,00 do 19,30 sati, a poslije su se pripremali za obrede Velike Subote i časne sestre su uređivale crkvu za najveću kršćansku svetkovinu Uskrsnuća Isusova. Vjernici su kroz čitavo vrijeme dolazili u crkvu osobno i u skupinama i molili, čitali i razmišljali o Isusu, a mladi, krizmanici i ministranti, su trajno naizmjence dežurali u molitvi kod Groba Isusova.

U 20,00 sati započeli su obredi pred crkvom kod ognja, koje je predvodio bjelopoljski župnik don Rajko. Večerašnji se obredi dijele u četiri dijela: Služba svjetla, Služba riječi, Krsna služba i Euharistijska služba. I večeras se svijet odazvao u velikom broju. Puna crkva puka Božjega, dobro popunjen i plato pred crkvom, Veliki zbor na koru, ministranti i čitači oko oltara, a časne sestre vrlo lijepo okitile crkvu, oltar i Grob Isusov. Bjelopoljske domaćice donijele su jelo na blagoslov: kruh, kolače, pecivo, jaja… koje je župnik na kraju sv. Mise blagoslovio, pa smo se tim jelom poslije sv. Mise svi okrijepili nakon dugog korizmenog posta.

Don Rajko je na kraju propovijedi svima nazočnima i njihovim obiteljima čestitao Uskrs i sve uskrsne blagdane. A sutra na dan Uskrsa bit će pročitana uskrsna čestitka našega biskupa Petra. Cijela je crkva složno pjevala uskrsne pjesme, a pogotovo na kraju Kraljice neba. Nakon svega programa u crkvi sva tri župna zvona su svečano svojim milozvučnim tonovima obznanila uskrsnu radost svemu puku bjelopoljskomu.

Župnik je na kraju sv. Mise naglasio da će sutra poslije pučke sv. Mise u 11,00 sati župni Folklor povesti pred crkvom pučko slavlje u koje ćemo se svi uključiti uz čašicu pića, keks, kolač i uskrsno jaje. Bogu hvala za sve milosti koje nam udjeljuje ovih svetih dana!