U organizaciji Biskupskog Ordinarijata iz Mostara i župe Cim-Ilići priređeno je Zborovanje mladih zborova i bendova u cimskoj župnoj crkvi Dobrog Pastira u subotu na uočnicu blagdana, 29. travnja 2023. u večernjim satima. Na ovom susretu sudjelovali su mladi iz župa Cim-Ilići, Blagaj-Buna, Čapljina, sv. Matej Mostar i Potoci-Bijelo Polje.

Najprije je slijedila svečana sv. Misa u 18,00 sati u kojoj su zajednički pjevali svi zborovi, predvođeni domaćim zborom, a misno slavlje predvodio je don Nikola Menalo, generalni vikar u koncelebraciji župnika iz kojih su došli mladi na ovaj susret: don Pero Miličević, don Tomislav Ljuban, don Slaven Ćorić i don Rajko Marković. U propovijedi je don Nikola potaknuo mlade da i dalje svojim pjevanjem slave sv. Mise u svojim župama i budu dobri suradnici svojim župnicima i župnim vikarima, te im za primjer dao sv. Katarinu Sijensku koju smo slavili upravo toga dana, a koja je imala 25 braće i sestara i svi su u svom životu iskoristili sve one talente koje im je Gospodin udijelio.

Poslije sv. Mise organizirano je Zborovanje. Na početku je župnik don Pero sve pozdravio, zaželio svima srdačnu dobrodošlicu, a onda vodstvo predao mladoj župljanki, koja je vrlo lijepo vodila večernji program. Svi su nazočni zborovi, njih pet, nastupili s po dvije skladbe na oduševljenje svega okupljenog puka Božjega. Mi smo iz Bijeloga Polja nastupili sa skladbama: „Zoro života“ koja je himna Marijinih mladih i „Zdravo rajska Kraljice“ Gospina pučka pjesma u dva glasa. Naši su mladi s ponosom predstavili svoju župu lijepim i skladnim pjevanjem i prikladnom nošnjom za tu prigodi, te sa šalovima oko vrata, s jedne strane slika Srca Isusova, a s druge strane bjelopoljska župna crkva.
Nakon nastupa i don Nikola i župnik don Pero zahvalili su svim sudjelovateljima u sv. Misi i koncertu na čelu sa svojim župnicima i župnim vikarima. Poslije smo se zajednički fotografirali, a onda i pojedinačno župa po župa.

Poslije duhovnog programa u crkvi uslijedilo je zajedničko druženje uz prigodni domjenak u župnoj dvorani uz pjesmu, razgovor i rekreativno prijateljevanje. Zatim je jedna skupina Bjelopoljaca otišla, uz župnikov blagoslov, na Domanoviće na „Večer Folklora“, gdje smo i mi bili pozvani, ali zbog ranijeg prijavljivanja na Zborovanje u Cimu nismo se mogli odazvati, što su domaćini s razumijevanjem primili, zato je večeras jedna skupina otišla na Domanoviće da se i tamo nakratko pojavimo i čestitamo njihovo slavlje.

Zahvaljujemo Gospodinu na ovakvim druženjima mladih, koji nesebičnom aktivnošću slave Boga i u svojim sredinama pomažu župnicima u rastu i napredovanju župnih zajednica.