U župi Presvetoga Srca Isusova u Potocima-Bijelo Polje, održana je sv. Krizma, u subotu, 13. svibnja 2023. pod svečanom sv. Misom u 18,00 sati, koju je predslavio u koncelebraciji petorice svećenika mjesni biskup mons. Petar Palić. Krizmalo se 32 krizmanika, 20 mladića i 12 djevojka.

Iako je bio kišan dan, ipak se svijet lijepo odazvao, puna crkva Božjega puka, na koru pjevači, u prvim klupama krizmanici i kumovi, na oltaru uz biskupa svećenici i ministranti, a ni plato pred crkvom nije bio prazan.

Poslije oglašavanja župnih zvona, u 11,00 sati svečana procesija izišla je na oltar, a pjevači s kora započeli ulaznu pjesmu. Na početku sv. Mise biskupa i sve nazočne uime svi krizmanika pozdravio je njihov predstavnik David, a krizmanica Iva darovala je biskupa buketom cvijeća. Poslije je uzeo riječ župnik don Rajko, pozdravio biskupa i izrazio mu srdačnu dobrodošlicu, što je svijet s oduševljenjem prihvatio i biskupa srdačnim pljeskom nagradio, zatim je pozdravio svećenike, časne sestre, krizmanike, kumove, roditelje, pjevače, ministrante i sve nazočne.

Sv. Misa slijedila je dalje uobičajenim redom, a u sv. Misi sve uloge u čitanjima i molitvi imali su krizmanici. Nakon naviještenog Evanđelja biskup je u prigodnoj propovijedi sve nazočne ohrabrio u vjeri, a krizmanike posebno potaknuo da u životu slijede primjer Isusa Krista. Svake se godine u našim biskupijama krizma po 2000 mladića i djevojaka, velika je to snaga Katoličke Crkve na ovim prostorima, naglasio je biskup. Nakon propovijedi i molitve krizmanici su pristupili sv. krizmi sa svojim kumovima, a biskup im je svima preko svetog sakramenta udijelio sedam darova Duha Svetoga. Poslije je skoro čitava crkva pristupila sakramentu sv. pričesti.

Na kraju je župnik zahvalio dragom Bogu na svim udijeljenim milostima kojima je danas obasuo bjelopoljsku župu i njezine krizmanike, zahvalio je biskupu za dolazak u župu i podjeljivanje sakramenta sv. Krizme, krizmanicima je čestitao ovaj veliki dan, kao i njihovim kumovima i roditeljima, te svim sudjelovateljima u ovoj sv. Misi i svima onima koji su ovih dana pomogli da ovaj dan bude svečan i dostojanstven. Poslije sv. Mise slijedilo je slikanje s biskupom, a onda su se krizmanici sa svojim kumovima, rodbinom i prijateljima uputili na obiteljski ručak, a biskupa i svećenike ugostio je župnik u župnoj kući. Bogu hvala na ovom lijepom i milosnom danu.