Svetkovina Tijela i Krvi Kristove i ove je godine dostojno proslavljena u Bijelom Polju, 8. lipnja 2023. Iako je bilo kišno poslijepodne, bjelopoljski je puk ispunio župnu crkvu Presvetoga Srca Isusova, a dio svijeta, koji nije mogao ući u crkvu, ostao je vani u dvorištu pod kišobranima, pokriven dobrim crkvenim ozvučenjem. U 18,00 sati započela je svečana sv. Misa, koju je predvodio bjelopoljski župnik don Rajko. Sudionici svečane procesije izišli su iz sakristije na glavni oltar predvođeni ministrantima. Župnik je na početku Misnoga slavlja pozdravio sve nazočne i u crkvi i pred crkvom. Potom je sve vjernike uveo u razmišljanje o tajni Svetkovine Tijelova i pozvao vjerni puk na iskreno kajanje pred Bogom.

Za vrijeme sv. Mise pjevao je bjelopoljski Veliki zbor. Oko oltara ministranti,  a u klupama predškolska i školska djeca spremni za procesiju s košaricama punim cvijeća, Prvopričesnici i Krizmanici ispred Oltara u svojim svečanim haljinama, a Oltar su zakitili ovogodišnji mladići – „Apostoli“ također u prikladnim tunikama, pripravni za službu u pratnji Presvetoga Sakramenta. Za misna čitanja i molitvu vjernika bili su zaduženi mladi iz župe. Župnik je prikladnim riječima propovijedao o euharistijskoj svetkovini, napose o štovanju Tijela i Krvi Kristove. Puno se svijeta pričestilo, što je također bio znak koliko pobožan puk, ispovjeđen, poštuje i dostojno prima Tijelo Kristovo.

Poslije sv. pričesti župniku su javili da se vrijeme malo smirilo i da bi mogla biti procesija, pa je na kraju sv. Mise župnik,  najavio svečanu procesiju koja se uputila kroz crkveno dvorište do na nogostup uz glavnu prometnicu sljedećim rasporedom: naprijed su pošli mladići s križem i upaljenim bakljama, zatim su se poredala predškolska pa školska djeca, koja su nosila košarice s laticama cvijeća, iza njih majke i očevi s malom djecom, potom prvopričesnici u svojoj prvopričesničkoj nošnji posipajući iz košarica cvijeće pred Presvetim, pa ovogodišnji krizmanici, pa novakinje i časne sestre. Za njima su u red stali ministranti, pa župnik s Presvetim, a mladići u bijelim tunikama nosili su baldakin-nebo iznad Presvetoga, u pratnji mladića-bakljonoša s upaljenim buktinjama. Potom su se uputili pjevači Velikoga zbora, pa vjerni puk Božji krenuo je u procesiji i povorka je dostojanstveno i pobožno pjesmom i molitvom častila Presvetu Euharistiju. Na 4 stajališta – oltara, župnik je zazvao Božji blagoslov na sve četiri strane svijeta. Kada je procesija stupila u crkvu, župna su zvona sa zvonika pozdravila Presveti Oltarski Sakramenat i sudionike povorke.

Poslije procesije, u crkvi je svečanim blagoslovom i pjesmom „Do nebesa“ zaključen ovaj veličanstveni Euharistijsko – Tijelovski dan. Poslije blagoslova, župnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremama i organizaciji ovoga javnog čašćenja Presvete Euharistije, te na kraju školske i vjeronaučne godine izmolio zahvalnu molitvu za sva dobra koja nam je Gospodin udijelio u prošloj radnoj godini.

Zvucima orgulja s kora, župnim zvonima i skladnim pjevanjem zbora i puka „Zdravo Djevo“ završilo je „Tijelovsko slavlje“ u bjelopoljskoj župnoj crkvi. Poslije duhovnoga slavlja svijet se nakratko zadržao pred crkvom, potom se uputio svojim kućama. Bogu hvala na ovom blagoslovljenom velikom danu.