HKUD „Bijelo Polje“ nastupilo je na „Večeri Folklora“ u Čeljevu, u nedjelju, 11. lipnja 2023., povodom slavlja Presvetoga Srca Isusova, patrona čeljevske župe. Društvo je, nakon generalne probe, pošlo ispred župne kuće u Bijelom Polju, u 19,00 sati osobnim autima prema Čeljevu. U Čeljevo, kod župne crkve, stigli smo u 20,00 sati gdje nam se priključio i naš župnik don Rajko, uz ostale prijatelje i društva koje otprije poznajemo.

Budući je nedjelja, mi smo u svojoj župi bili na sv. Misama, a kad je u Čeljevu završila večernja sv. Misa u 20,15 sati krenuo je mimohod društava prema vanjskoj pozornici. Sva su se društva predstavila po jednom pjesmom prolazeći ispred pozornice, a onda je na poziv voditeljice čeljevski župnik don Ivo predmolio molitvu s okupljenom djecom i otvorio „Večer Folklora“ u Čeljevu. U nastupu je sudjelovalo 7 društava i klapa.

Mi smo bili drugi po redu, pa smo se okupljenom puku predstavili: bećarcima mješanim, ženskim i muškim, pjesmom, pletenim kolom i trusom. Naš je nastup popraćen čestim pljeskom pa nam posebno drago da smo lijepo predstavili svoju bjelopoljsku župu.

Poslije su slijedile zahvalnice i darovi, pa zajednička večera u dvorani, a nakon svega na istoj pozornici gostujući bend predvodio je pučko slavlje. Vrlo zadovoljni i obogaćeni zajedničkim druženjem vratili smo se iz Čeljeva svojim kućama. Kako je lijepo kad se prijatelji nađu zajedno u molitvi, pjesmi i bogatom kulturnom sadržaju.