HKUD „Bijelo Polje“ nastupilo je na „Večeri Folklora“ u Višićima, u subotu, 10. lipnja 2023. Društvo se u 17,30 sati okupilo pred župnom kućom u Bijelom Polju, gdje smo obavili generalnu probu i u 18,15 sati, sa župnikom don Rajkom, krenuli osobnim autima prema Višićima.

U Višiće, na školsko igralište, došli smo oko 19,00 sati gdje su se počela okupljati i ostala društva. U 19,30 sati hrvatskom himnom „Lijepa naša“ i minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje, započela je folklorna manifestacija u kojoj je sudjelovalo 7 društava.

Naše se društvo predstavilo: pozdravnim, muškim i ženskim bećarcima, muškom pjesmom, pletenim kolom i trusom, za što smo pokupili i pozitivne simpatije i prijateljski pljesak.

Poslije nastupa uslijedila je podjela zahvalnica i darova, a onda se u školskoj dvorani nastavilo prijateljsko druženje uz prigodni domjenak. Poslije je, uz domaći bend, priređena zajednička zabava na mjesnom igralištu. Nakon kompletnog programa vratili smo se zadovoljni u naše Bijelo Polje.