U nedjelju, 18. lipnja 2023., po ustaljenom običaju, nedjelja pred Ivanjdan u groblju u Vrapčićima, župa Potoci-Bijelo Polje u 14,00 sati sv. Misu služio je bjelopoljski župnik don Rajko Marković.

Na sv. Misi sudjelovao je veliki broj vjernika sa svih strana, kako mještana, tako gostiju i prijatelja. Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno molio i skladno pjevao. Don Rajko je na početku sv. Mise predstavio sv. Ivana, kao velikog sveca i Božjeg miljenika, za koga je Isus rekao da je najveći od žene rođen, te svima dao za uzor i nasljedovanje sv. Ivana, koji je svemu ondašnjem puku najavio Isusov dolazak, a poslije je pozvao okupljeni puk na kajanje.

U propovijedi je župnik naglasio kako je tema današnjeg sv. evanđelja: „Žetva je velika, a radnika malo, molite dakle Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju“, govori Isus svojim učenicima, ali i nama današnjim vjernicima, pa je nastavio kako uvijek trebamo moliti da nam Bog dade dobrih i svetih svećenika, koji će nas voditi u raj, kako kaže jedna lijepa pučka bosanska crkvena pjesma.

Župnik je čestitao blagdan, kako domaćima tako gostima i svima nazočnima, te na kraju sv. Mise pročitao župne oglase i naglasio kako su ovo danas sv. Mise zahvalnice za uspjeh „Dana Srca Isusova“ u bjelopoljskoj župi  patron njezina zaštitnika.

Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje goste, prijatelje i župnika na obiteljsku gozbu, razgovor i prijateljsko druženje. Kako je lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije za euharistijskim stolom u kapeli, pa za obiteljskim stolom u kući.

Bogu hvala na ovakvim susretima u kojima najprije narod pod sv. Misom sa svećenikom Boga slavi, a onda se ljudi za obiteljskim stolom porazgovore, raspolože i obnove lijepe stare uspomene, koje ih povezuju i u sadašnjosti i u budućnosti.