U župi Presvetog Srca Isusova Potoci – Bijelo Polje, u nedjelju, 17. rujna 2023. na sv. Misu u 9,00 sati okupila su se sva djeca Osnovne škole od 1. do 9. razreda sa svojim učiteljima i roditeljima, kao i mladi iz Srednjih škola i naši studenti. Djece u Osnovnoj školi Bjelopoljska župa ima preko stotinu.

Djeca su se skupila oko oltara i ispred oltara u prve klupe te tako napravili živu i ukrasnu ikebanu oko stola Gospodnjega, pa ih je bilo vrlo lijepo pogledati. Nakon milozvučnog zvuka župnih zvona, župnik don Rajko izišao je iz sakristije s ministrantima na oltar, a pjevači s kora započeli su ulaznu pjesmu koju je sva crkva složno prihvatila.

Nakon ulazne pjesme župnik je pozdravio sve učenike, njihove učitelje, vjeroučitelje, nastavnike, roditelje, te sve nazočne i svima izrazio radost da danas možemo zazvati Duha Svetoga na sve nas, a pogotovo na naše učenike, da im Gospodin udijeli blagoslov i marljivost kroz čitavu nastavnu godinu da na kraju svi postignu dobre rezultate svatko prema svom talentu koji mu je Gospodin Bog udijelio. Zatim su pjevači započeli, a svi prihvatili pjesmu Duhu Svetom: Dođi Duše Presveti, sa neba nas posjeti… Poslije pjesme župnik je predmolio blagoslovnu molitvu nad svima te sve poškropio blagoslovljenom vodom i pozvao narod na kajanje.

Za vrijeme sv. Mise mladi su pročitali misna čitanja i molitvu vjernika, a župnik je nakon naviještenog Evanđelja održao i djeci i puku prikladnu propovijed. Pod sv. Misom dosta se svijeta pričestilo, a pogotovo školska djeca i mladi, jer je jučer u subotu bila u crkvi u 16,30 sati školska sv. ispovijed, na koju su se odazvali svi školci.

Na kraju sv. Mise župnik je pročitao važne napomene iz Župnih oglasa, a ostalo su vjernici mogli sami pročitati iz listića koji se nalazi u dnu crkve, na oglasnim pločama i na portalu Bjelopoljske župe. Poslije je svima zaželio sretnu, blagoslovljenu i plodonosnu novu Školsku i Vjeronaučnu godinu te najavio i župni vjeronauk, dok se malo djeca uklope u školski program. Najavio je da će se  osnovati i Dječji zbor koji će naizmjence sa zborom „Mladi“ pjevati pod nedjeljnom ranom sv. Misom u 9,00 sati. Bogu hvala na svemu što nam je do sada udijelio, a molimo za njegovu pomoć i ubuduće.