Osnovna škola Ivana Gundulića – PRO Vojno, župa Potoci – Bijelo Polje proslavila je u srijedu, 11. listopada 2023. „Dane kruha“, niži razredi u 9,00 sati, a viši razredi u 14,15 sati.

Upriličena je u školi prigodna svečanost u kojoj su sudjelovali svi učenici Osnovne škole u Vojnu predvođeni svojim učiteljicama. Stolovi, prepuni raznih krušnih specijaliteta, domišljatih rukotvorina, peciva, kolača, voća…, na lijepom jesenskom danu, postavljeni su u dvorištu Osnovne škole, pa je bilo lijepo i za pogledati i uslikati.

Na početku su djelatnici škole pozvali bjelopoljskog župnika don Rajka da blagoslovi sve nazočne i krušne i druge proizvode, koje su učenici donijeli i sa svojim učiteljicama vrlo lijepo, na stolovima aranžirali.

Župnik je sve okupljene srdačno pozdravio, svima na trudu zahvalio, posebno vrijednim mamama, ovaj svečani „Dan kruha“ svima čestitao, a na sve nazočne, te na dječje rukotvorine i plodove zemlje što su ih djeca donijela, zazvao Božji blagoslov.

Nakon blagoslova svi su se nazočni lijepo okrijepili blagoslovljenim specijalitetima i krušnim delicijama, koje su djeca i njihove mame lijepo i s puno ljubavi pripremili, a učiteljice s djecom vrlo lijepo dizajnirale. Počastili su i župnika, a i župnik je djecu počastio slatkišima.

Ovo je bio jedan vrlo lijep, osmišljen i rekreativan dan u krugu Osnovne škole u Vojnu, na čemu dobrom Bogu puno zahvaljujemo.