Župne oglase možete uzeti u dnu crkve, a imate ih i na oglasnoj ploči i na Portalu naše župe.

 • Sv. Mise kroz tjedan govorit će se u 7,00 sati ujutro, osim na Čistu Srijedu-Pepelnicu i u Petak-Križni put u 17,00 sati. Slijede misne nakane i darovatelji….
  • Ponedjeljak, 12. veljače, 7,00 sati
   Dragica Kordić za + muža Marka
   6,30 sati sv. Misa u Samostanu
  • Utorak, 13. veljače, 7,00 sati
   Obitelj za + Vladimira Buconjića
  • Srijeda, 14. veljače – Čista Srijeda-Pepelnica, 17,00 sati
   Djeca za + o. Nikolu i + m. Jozu
   16,30 sati Marina Gadže za + supr. Zdravka, sv. Božidara, o. Vinka i br. Zdenka
   10,00 sati Svećenička obnova – Mostar-katedrala
  • Četvrtak, 15. veljače, 7,00 sati
   Ivanka Raič s djecom za + muža Željka, sv. Marka, sv. Anicu i ost. ++
  • Petak, 16. veljače – Križni put, 17,00 sati
   Obitelj Udovičić za + Marinka i ost. ++
   7,00 sati sv. Misa u Samostanu
  • Subota, 17. veljače, 7,00 sati
   Boro i Željka Zovko za ++ rodit. Anku, Franju, Maru, Krešimira i Josipa
  • Nedjelja, 18. veljače, 1. Korizmena – Čista
   9,00 Milka Čarapina za + muža Miju
   11,00 Misa za narod naše župe
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju, na 1. Korizmenu – Čistu, 18. veljače: u 9,00 i 11,00 sati.
 • Za Crkvu u KM.: Mladen Mandić 100, Ivanko Zovko 50, Mirjana Leko 50, Jozo Kordić 100, Branka Antunović 50, Obitelj Filipović 150, Zora Vidović 50 i Tonka Perić 50.
 • Za Caritas u KM.: Ivanko Zovko 10 i Zora Vidović 10.
 • Za župni listić u KM.: Ivanko Zovko 10 i Zora Vidović 10.
 • Jedna obavijest: U sljedeću nedjelju na 1. Korizmenu, naš biskup Petar predvodi sv. Misi u 11,00 s. Naime, želja mi da i u ovu Korizmu uđemo duhovno obnovljeni, a posebno naši bračni parovi. Djecu i mlade pripravljamo na župnim i školskim vjeronaucima i na Duhovnoj obnovi u Časnih sestara, a u nedjelju bih želio pripraviti bračne parove, pa će nam biskup pod sv. Misom u 11,00 sati uputiti svima nazočnima pastirsku riječ, a onda odmah poslije sv. Mise, biskup će u crkvi održati prigodno predavanje samo za bračne parove. Bit će sv.Misa i u 9,00 sati, ali neka na ovu Misu u 9,00 s. dođu samo oni koji ne mogu nikako doći na pučku u 11,00 s., jer nam je biskup u 11,00 s. Ja se nadam da će ovo biti lijep susret, pa neka u nedjelju, uz ostali puk Božji, dođu i svi bračni parovi iz naše župe, nije važno koliko ste godina u braku: jednu, deset, dvadeset, pedeset. Dakle svečana sv. Misa u 11,00 s., poslije sv. Mise biskupovo predavanje za bračne parove ovdje u crkvi, a poslije predavanja svi u našu dvoranu s biskupom na zajedničko druženje, prigodno čašćenje i ugodan razgovor. Poslije sv. Mise sjest ćete u klupe dvoje po dvoje, da se vidi da ste bračni parovi…ali mogu ostati na predavanju i oni koji žele poslušati biskupa a nemaju bračnog para, a vi ostali ste poslije Mise slobodni. Pod Misom pjeva Veliki zbor, a ministranti u sakristiju u 10,30 sati. Molim žene iz župe da u nedjelju donesu peciva u dvoranu prije sv. Mise, kao što ste i do sada običavale: pite, uštipke, krofne, kiflice, kolače….popunite dobro stolove, da se malo poslije Mise zajednički počastimo, a župnik će pripremiti osvježavajuća pića. Poslije kratkog druženja u dvorani, vi na obiteljski ručak, a župnik će ugostiti biskupa u župnoj kući. Nadam da ćete se dobro odazvati i ove godine.
 • U srijedu, 14. veljače je Čista Srijeda–Pepelnica – početak Korizme: taj dan je strogi post i nemrs, jesti dva puta po malo i jednom do sitosti posnu hranu, taj dan je i blagoslov pepela i pepeljanje, a pepeo je od maslinovih grančica koje su blagoslovljene na Cvjetnicu. Stavljamo večernju sv. Misu u 17,00 sati i pod tom Misom bit će uobičajeno pepeljanje. Sve vas pozivam u srijedu na Pepelnicu na sv. Misu u 17,00 s. Pod sv. Misom pjeva Veliki zbor, a ministranti neka dođu u 16,30 s. u sakristiju pripremiti se za ministriranje. Ako bi se tko na početku Korizme želio ispovijediti, sat vremena prije sv. Mise u srijedu u 16,00 s. bit ću na raspolaganju za sv. ispovijed. U srijedu smo mi svećenici na zajedničkom pokorničkom danu s biskupom u B.C. i katedrali u Mostaru.
 • U petak, 16. veljače i svakog petka u Korizmi bit će Križni put sa sv. Misom u crkvi u 17,00 s., Pozivam vas sve, posebno djecu i mlade, i vas starije, na Križni put u petak, dođimo u što većem broju i počastimo Križ Isusov! Pjeva Veliki zbor, a ministranti neka dođu pola sata prije u sakristiju pripremiti se za procesiju u Križnom putu.
 • Uđimo u ovu Korizmu s plemenitim odlukama, postom, molitvom, pokorom, odricanjem, djelima ljubavi i milosrđa, znadimo se nešta i odreći u Korizmi, pomozimo bližnjemu u nevolji, dolazimo na Križni put i sv. Mise, tako će nam kršćanski život biti kvalitetniji, Korizma sadržajnija, a na kraju Uskrs draži i radosniji.
 • Pokornička hodočašća u Hrasno: I ove Korizme organiziraju se Pokornička hodočašća u Svetište Kraljice Mira u Hrasno, župa Trebinjske biskupije i ostalih koji žele, sljedećih 5 nedjelja od 15,00 do 17,30 s., pa tko želi može poći. Program u Svetištu u 15,00 s. Križni put uz Gospinu Gradinu, zatim prigoda za sv. ispovijed, pa sv. Misa. Ako bude interesa iz župe, možemo poći i mi organizirano autobusom ili malim autima jedne nedjelje poslijepodne.
 • Jučerašnje krštenje u 12,00 sati: Mate Đopa, Bočine, rođ. u Mostaru, 25. XI. 2023., prvo dijete rod. Hrvoje Đopa i Gabrijela r. Tomljanović, kum: Kristijan Cigić. Čestitamo!
 • SHKM: Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću, 4.svibnja o.g. na jedan dan, imamo mjesec dana za prijave do 15. III., javite se našoj djevojci iz župe Ilki Marić mob.: 063/867-657, ona je upućena koje podatke trebate dati, primamo mlade od 1. Srednje pa do 35. godine, ide i župnik, kotizaciju i put platit ćemo poslije, kotizacija košta 10 eura, a put od 50-60 KM, sve skupa 70-80 KM. Preporučam ovaj Skup mladih koji uvijek bude dobro posjećen.
 • Župni barjak: prošle smo ga nedjelje pokazali, davali ste svoje priloge, ali kako neki nisu imali uza se ili nisu bili na sv. Misi, možete dati danas, 2 ministranta bit će na vratima crkve.
 • Župni vjeronauk: u subotu, u 9,00 sati samo Prvopričesnici, a u 9,30 sati proba Dječjeg zbora. Ostala školska djeca umjesto vjeronauka neka dolaze petkom na Križni put u 17,00 s.
 • KMNL: Danas naši momci iz župe, u sastavu Katoličke malonogometne međužupne lige hercegovačkih biskupija igraju u Čapljini sa župama Studenci i Domanovići. Susret danas pred župnom kućom u 15,00 sati, pa nakon dogovora, molitve i blagoslova, polazak za Čapljinu. Našim momcima želimo dobar uspjeh i Božji blagoslov.
 • Folklor proba danas i dogovor za Austriju u 12,00 sati, a u subotu proba po dogovoru.
 • Parter: Ovih dana uređujemo parter oko crkve, postavljamo betonsku galanteriju. Plan radova imate na oglasnoj ploči u dnu crkve a možete ga pogledati i na našem župnom portalu.
 • U 11 s.: S nama je danas na sv. Misi s. Katarina Raič iz Baške Vode, s mladima koji imaju Seminar u Časnica na Krivini u njihovom Duhovnom centru. Sestra je s drugom s. Katarinom Vučić, uređivala godinu dana našu župnu crkvu, pomagale u pastoralu i skupa sa župnikom pripremale djecu za Prvu sv. Pričest. Ostale su nam svima u lijepoj uspomeni. Drago mi ja da je sestra Kata danas s nama, pozdravljam i sestru i njezino mlado društvo. Dobro nam došli!
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.

Sve vas pozdravlja i na sve zaziva Božji blagoslov,

vaš župnik don Rajko Marković