Župne oglase možete uzeti u dnu crkve, a imate ih i na oglasnoj ploči i na Portalu naše župe.

 • Sv. Mise u Velikom Tjednu: ponedjeljak, utorak i srijeda u 7,00 sati ujutro, Obredi Velikog Četvrtka i Velikog Petka u 18,00 sati, Obredi Velike Subote u 20,00 sati i na Uskrs sv. Mise u 9,00 i 11,00 sati. Slijede misne nakane…
  • Ponedjeljak, 25. ožujka, 7,00 sati, a Blagovijest se ove godine prenosi na 8. travnja
   Zdenko Marić Jurin za + oca Juru i sve ost. ++ iz obit.
   6,30 sati sv. Misa u Samostanu
  • Utorak, 26. ožujka, 7,00 sati
   Obitelj Glibo za ++ iz obit. Glibo i za ++ iz obit. Rudan
  • Srijeda, 27. ožujka, 7,00 sati
   Lidija za ++ Branku, Andriju i Dragicu Azinović
  • Veliki Četvrtak, 28. ožujka, 18,00 sati
   Roditelji Tiho i Željka za + kći Jelenu
   Pranje nogu Apostolima, Predstavljanje Prvopričesnika i Prijenos Sakramenta
   11,00 sati Katedrala sv. Misa posvete ulja
  • Veliki Petak, 29. ožujka, 18,00 sati
   ………………………………………..
   Služba Riječi-Muka Isusova; ljubljenje križa; sv. pričest
   14,00 sati Križni put na Humu
  • Velika Subota, 30. ožujka, 20,00 sati
   …………………………………………
   Mara Gotovac za + sina Stjepana i Nikolu i ost. ++
   Služba Svjetla-paljenje ognja; Služba Riječi; Krsna Služba; Euharistijska Služba
  • Uskrs, 31. ožujka
   9,00 Obit. za ++ rodit. Blagu i Dragicu, Ružu, Anđu i Ivanku i ost. ++ iz obit. Šarić
   11,00 Misa za narod naše župe
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju, na Uskrs, 31. ožujka: u 9,00 i 11,00 sati.
 • Križni put na Hum na Veliki Petak u 14,00 s., pođimo tko može.
 • Prvopričesnici: Na Veliki Četvrtak predstavljanje pod sv. Misom u 18,00 s., a proba prije Mise u 17,00 s. i još vjeronauk i proba za Prvopričesnike na Veliku Srijedu u 17,00 sati, a na Veliku subotu u 9,00 sati ujutro u Župnoj dvorani.
 • Još danas mogu djeca predati pred oltar kutijice za djecu s potrebama za naš Caritas
 • Ministrantski sastanak smo imali, a svi ministranti dolaziti u ovom vremenu pola sata prije obreda i sv. Misa.
 • Braćo i sestre ulazimo u Veliki Tjedan, provedimo ga dostojno i dolazimo na svete obrede. Ovih nas se dana velika većina ispovjedila, a ako je još tko opravdano ostao da nikako nije mogao doći na zajedničku ispovijed, dajem prigodu za ispovijed još samo u srijedu, u 6,30 sati ujutro ispovijed, a u 7,00 s. sv. Misa. Na Vel. Četvrtak, Vel. Petak, Vel. Subotu i Uskrs ne ispovijedam radi priprave za obrede.
 • Veliki Četvrtak: 18,00 s. Misa Večere Gospodnje, Pranje nogu Apostolima i ove su godine Apostoli naši mladići iz župe, koji će doći u 17,30 s. u sakristiju na oblačenje i dogovor i ako kome bude trebala sv. ispovijed. Tu je večer predstavljanje naših ovogodišnjih Prvopričesnika, njih 16 pod sv. Misom. Na Misi će zazvoniti zvona za “Slavu” i zamuknuti do “Slave” na Uskrsnom Bdijenju, pa se za Veliki Petak i Subotu ravnajte po satu, jer zvona ne zvone. Ovo je Dan ustanove dvaju sakramenata: Svećeničkog Reda i Sv. Pričesti – Euharistije Zato će svi naši svećenici koji djeluju u Mostarskoj biskupiji slaviti s našim Biskupom na Vel. Četvrtak Misu Posvete ulja u Mostarskoj katedrali u 11,00 s. i tu obaviti svoja svećenička obećanja. Poći će i župnik. Na kraju sv. Mise u našoj župi bit će prijenos Svetootajstva na pokrajnji Oltar, pa slijedi klanjanje.
 • Veliki Petak: 18,00 s. Dan Muke Gospodnje, strogi post i nemrs – jesti dva puta po malo i jednom do sitosti, posnu hranu. Obredi se sastoje od 3 djela: 1. Službe Riječi – Čitanje Muke, 2. Klanjanje Križu – Ljubljenje Križa i 3. Sv. Pričest. Taj dan po crkvenoj tradiciji nema sv. Mise. Potičem vas sve na sudjelovanje u obredima Velikog Petka, a svi prilozi s Križa idu za pomoć Svetoj Zemlji za grob Isusov.
 • Velika subota: 20,00 s. Ni na Veliku Sub. nema sv. Mise nego obredi u 4 dijela: 1. Služba Svijetla, svijeće ponesite od kuće, 2. Služba Riječi, 3. Krsna služba i 4. Euharistijska služba. Obredi počinju u 20,00 s., a nakon Obreda: Misa Uskrsnuća Isusova. Na kraju Mise bit će po našem starom hrvatskom običaju blagoslov jela: kruha, jaja, kolača i što tko donese i tim ćemo se jelom omrsiti poslije sv. Mise i na Dan Uskrsa. U Svetom Trodnevlju sv. pričest izvan obreda dijeli se samo bolesnicima, a na Veliku Subotu samo kao popudbina–umirućima. Cjelodnevna molitva kod Isusova Groba.
 • Uskrs – Nedjelja Uskrsnuća Gospodnjega: sv. Mise u 9,00 i 11,00 sati. Pripremimo se kroz ove dane za slavlje najveće Kršćanske Svetkovine – Uskrsa. Na Uskrs poslije pučke sv. Mise u 11,00 sati naš Folklor povest će pučko slavlje u koje ćemo se svi uključiti uz čašicu pića, uskrsna jaja i ugodan razgovor.
 • Cjelonoćno klanjanje i Cjelodnevna molitva: U Svetoj noći s Velikog Četvrtka na Veliki Petak od 8,00 s. na večer do 8,00 s. ujutro, organiziramo u našoj crkvi cjelonoćno klanjanje-bdijenje pred Presvetim. Čitavu će se noć pred Presvetim izmjenjivati naši mladi: apostoli, folkloraši, ministranti i ostala naša mladež, a vi možete dolaziti preko cijele noći kad je kome zgodno i u tišini moliti za svoje potrebe, možete dolaziti pojedinačno, obiteljski, grupno, kako želite. Isto ovako organiziramo i na Veliku Subotu od 8,00 s. ujutro do 19,30 s. cjelodnevnu molitvu uz Isusov grob u našoj crkvi, opet stalno dežuraju uz Isusov grob naši mladi, stariji osnovnoškolci i ministranti, a vi dolazite kad možete moliti za svoje potrebe. Oba molitvena ciklusa u crkvi otvaraju i završavaju Župnik i ministranti. Prijavilo se skoro 100 mladića i djevojaka koji će dežurati i bdjeti kroz ova dva milosna događaja u našoj župi. Dežurne mlade imate popisane na Portalu naše župe, pa možete pogledati, upišite u Google: Župa Presvetoga Srca Isusova Potoci-Bijelo Polje i sve ćete tamo pronaći. Braćo i sestre pred nama su veliki sveti dani, a posebno ova dva milosna susreta koja ćemo imati s našim Gospodinom u našoj župi, odazovimo se Isusu. Kompletan raspored dežuranja kod klanjanja i molitve u crkvi imate na oglasnoj ploči i na Portalu naše župe, a bit će izvješen i u sakristiji i na župnim ulaznim vratima.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.

Sve vas pozdravlja i na sve zaziva Božji blagoslov,

vaš župnik don Rajko Marković