Župne oglase možete uzeti u dnu crkve, a imate ih i na oglasnoj ploči i na Portalu naše župe.

 • Sv. Mise kroz tjedan govorit će se u 7,00 sati ujutro, osim subote kad nema sv. Mise u našoj župi. Slijede misne nakane….
  • Ponedjeljak, 8. travnja, 7,00 sati – na današnji dan prenosi se Blagovijest
   Obitelj za + Anđelka Marića i za ++ Antu, Martina, Blaža i Stanu
  • Utorak, 9. travnja, 7,00 sati
   Iva Kvesić za + Zlatka i ost. ++ iz obit.
  • Srijeda, 10. travnja, 7,00 sati
   Radoslav i Anica Crnjac za ++ Matu, Lucu, Grgu i Maru
  • Četvrtak, 11. travnja, 7,00 sati
   Dalfina Bošnjak za + muža Zdenka Bošnjaka
  • Petak, 12. travnja, 7,00 sati
   Zvonko Zovko Đana za ++ rodit. Andriju, Maru, Danu, Anicu, braću, sestre i ost. ++ iz obit.
  • Subota, 13. travnja
   Nema sv. Mise u našoj župi
  • Nedjelja, 14. travnja
   9,00 N. N. na nakanu
   11,00 Misa za narod naše župe
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju, 14. travnja: u 9,00 i 11,00 sati.
 • Ženidbeni oglas: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti: Antonio Kožulj sin Miroslavov i Dijane r. Mandić iz Potoka, naša župa i Slavica Krešić kći Slavkova i Anice r. Ćorić iz Mostara, župa sv. Petra i Pavla. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno u župi Sv. Petra i Pavla u nedjelju, 28. travnja 2024.
 • Župni vjeronauk: nastavljamo redovito iza sljedeće nedjelje.
 • Javljaju nam iz Osnovne škole: Upis djece u Prvi razred Osnovne škole bit će 26. travnja u 14,30 sati u Osnovnoj školi u Vojnu, a opširnije o ovomu imate na oglasnoj ploči.
 • Župni Folklor: proba za Folkloraše danas u nedjelju u 12,00 sati, a u četvrtak i petak po dogovoru.
 • Novi Folklor: proba za nove Folkloraše bit će poslije sljedeće nedjelje, po dogovoru.
 • Wels – Austrija: Hrvatski Dom Wels, naši prijatelji iz Austrije, pozvali su naše HKUD „Bijelo Polje“ skupa sa župnikom na gostovanje na „Večer Folklora“ u Welsu u Austriji u subotu, 13. travnja, gdje ćemo u tri nastupa predstaviti svu ljepotu običaja, pjesama, kola i plesova hrvatskog naroda bjelopoljskog kraja, zatim na poziv hrvatskog župnika u Welsu fra Vjeke i njegova pomoćnika fra Petra, bjelopoljski će župnik u nedjelju, 14. travnja u Welsu služiti sv. Misu u 13,00 sati za Hrvate Gornje Austrije, u crkvi sv. Stjepana, a pod sv. Misom pjevat će i čitati naši mladi, a poslije sv. Mise naše će Folklorno društvo pred župnom crkvom održati prigodni folklorni program, a na kraju ćemo pozvati u kolo i sav okupljeni hrvatski puk. Polazimo iz Bijeloga Polja u sljedeći petak na večer u 22,00 sata, a povratak u ponedjeljak u jutarnjim satima. Bjelopoljskog župnika tih dana u župi zamjenjuje fra Fran Ćorić, župni vikar iz župe sv. Petra i Pavla u Mostaru, a ako i što drugo trebalo javite se u Župni ured, a i župnik je biti dostupan na svom mobitelu. Generalna proba za sve Folkloraše bit će u petak večer u 20,00 sati pred polazak u Austriju.
 • Danas je u našoj župi veliki događaj Prve Svete Pričesti u 11,00 sati. Prvu Pričest prima 16 naših PP. 7 dječaka i 9 djevojčica. Čestitam našim Prvopričesnicima, njihovim roditeljima, obiteljima iz kojih su nikli, čestitamo čitavoj našoj župi, jer ovo je veliki dan za sve nas.
 • U 11,00 sati: Ovdje smo svi skupa ovaj dan proslavili lijepo s Isusom, a sada nastavite slaviti u krugu svojih najbližih za obiteljskim stolom. Župnik bi vas danas sve rado posjetio, ali sami znate da je to nemoguće, ima vas 16 i raspoređeni ste po čitavoj župi, pa i po gradu, a evo u crkvi smo se s Isusom svi lijepo družili. Zato vam sada ovdje uime svih nas kličem: Prvopričesnici – Čestitam!…….. Svaki će Prvopričesnik na početku obiteljskog ručka kod kuće predmoliti Oče naš… i blagosloviti jelo, a župnik će vas sve blagosloviti odavde iz crkve. Prvopričesnici! Vi ste danas prvi put primili Isusa. Pitam vas: Jeste li danas sretni?…. Ostanite uvijek sretni uz Isusa i ništa se ne bojte! Prvopričesnicima preporučam da obave pobožnost 6 Prvih nedjelja na čast Gospi za sretan izbor zvanja, a i da se naučite ispovijedati. A sada se čuvajte teška grijeha da se možete na sv. Misama pričešćivati, a u mjesec dana trebate se ispovijediti. Eto dragi Prvopričesnici ovih smo se zadnjih mjeseci svi mučili i trudili i vi i župnik i časna sestra Zdenka, kojoj posebno zahvaljujem i vjeroučitelj i vaši roditelji, da se što bolje pripravite za ovaj dan i eto hvala Bogu danas smo svi sretni i radosni. Službena fotografska kuća je danas Foto-Studio-Sliko, pa se za sve obratite njima. Sada će Prvopričesnici primiti diplome i krunice, koje je župnik dobio i vama ih poklanja, a onda blagoslov i slikanje pred oltarom. U sljedeću nedjelju vratite čistu robu na sv. Misi u 9,00 sati ili ovih dana, a sada se poredajte za diplome.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • I na kraju svi zajedno zapjevajmo našu najljepšu uskrsnu pjesmu „Kraljice neba“!

Sve vas pozdravlja i na sve zaziva Božji blagoslov,

vaš župnik don Rajko Marković