Mali Uskrs je i ove godine u Bijelom Polju proslavljen svečano i dostojanstveno. Slavile su se redovito dvije sv. Mise u 9,00 i 11,00 sati. Pod sv. Misom u 11,00 sati organizirana je Prva sv. Pričest za bjelopoljsku djecu četvrtog razreda Osnovne škole.  Mali Uskrs se ove godine slavio 7. travnja. Rana sv. Misa bila je u 9,00 sati, gdje je svijet prilično dobro popunio župnu crkvu.

Svečana pučka sv. Misa sa sv. Prvom Pričesti slavila se u 11,00 sati. Nakon što su zazvonila sva tri župna zvona i sat sa župnog zvonika otkucao 11,00 sati, svečana procesija krenula je iz sakristije na velika crkvena vrata, pa prema glavnom oltaru župne crkve Presvetoga Srca Isusova. Naprijed je išao križ u pratnji dvaju svjećonoša, zatim ministranti, pa 16 Prvopričesnika, obučenih u svečano jednako prvopričesničko ruho, što je davalo vrlo lijep i slavljenički dojam, a onda bogoslov Tomo i na kraju župnik don Rajko. Ulazak procesije pratile su svečano orgulje s kora, a zatim je Veliki mješoviti župni zbor zapjevao ulaznu pjesmu.

Sv. Misu je predvodio, Prvopričesnike i sve na početku srdačno pozdravio, prikladnu propovijed okupljenom puku uputio, te Prvopričesnicima i njihovim roditeljima čestitao, bjelopoljski župnik don Rajko. Prvopričesnike kroz čitav liturgijski program stvarno je bilo lijepo i gledati i slušati, dok su pozdravljali, zahvaljivali, čitali, molili i svoju prvopričesničku radost prema Isusu iskazivali. Umjesto uobičajene propovijedi župnik je uprisutnio jednu prigodnu komunikaciju s Prvopričesnicima, preko pitanja i odgovora što je bilo vrlo zanimljivo, djeca su se dobro uključila, a svijet je to vrlo lijepo i s pozornošću popratio. Umjesto Vjerovanja Prvopričesnici su obnovili svoja krsna obećanja, pa su se naglas pred svima odrekli Sotone a ispovjedili vjeru u pravoga i vječnoga Boga.

Prvi put u svom životu pričestilo se 16 Prvopričesnika bjelopoljske župe: 7 dječaka i 9 djevojčica. Djeca su svoju sv. Prvu Pričest primila uz svoje roditelje, te su se tako uz svako dijete i njihovi roditelji pričestili, a dan prije su se svi ispovijedili u župnoj crkvi.

Na kraju je župnik uz prigodnu čestitku, svima podijelio prvopričesničke diplome spomen-slike i prigodne krunice, neka se i na taj način čuva trajna uspomena na ovaj veličanstveni događaj. Podjelom diploma i krunica okupljeni svijet je svim Prvopričesnicima uz spontani pljesak srdačno čestitao. Sve je završilo lijepo i svečano, misnim blagoslovom, zajedničkom fotografijom, završnom uskrsnom pjesmom i župnim zvonima, a onda su slijedila osobna slikanja i čestitanja. Bjelopoljski je puk sa svojim gostima lijepo sudjelovao u sv. Misi i pobožno pratio sve što se događalo na i oko oltara, kako oni u crkvi tako i oni vani na platou pred crkvom.

Poslije misnoga slavlja i duhovnog programa u crkvi,  nastavila su se obiteljska slavlja po čitavoj župi u prvopričesničkim obiteljima, a sve u najboljem redu i miru, kako to i odgovara našem hrvatskom katoličkom puku. Bogu hvala na ovako bogatom i lijepom danu u našoj bjelopoljskoj župi!