Župne oglase možete uzeti u dnu crkve, a imate ih i na oglasnoj ploči i na Portalu naše župe.

 • Sv. Mise kroz tjedan govorit će se: ponedjeljak u 17,00 s., u ostale dane u 18,00 s. Slijede misne nakane…
  • Ponedjeljak, Duhovski ponedjeljak, Marija Majka Crkve, 20. svibnja, 17,00 sati
   Anela Markić za ++ rodit. Stanka i Rabiju Bošković i + Katu Markić
   18,00 sati sv. Misa u Katedrali
  • Utorak, 21. svibnja, 18,00 sati
   Luca Zovko s djecom za + supr. Blagu i ost. ++ iz obit. Zovko
  • Srijeda, 22. svibnja, 18,00 sati: – kvatre
   Obitelj za pokojnu Miru Kolobara, 1. godiš.
   7,00 sati sv. Misa u Samostanu
  • Četvrtak, 23. svibnja, 18,00 sati – klanjanje
   Vlado Antunović za ++ Ivana i Maru i ost. ++
   17,30 sati Mladenka Zadro za ++ rodit. Antu i Ljubu Boras i + s. Matu
  • Petak, 24. svibnja, 18,00 sati – kvatre
   Anto Bradarić za + ženu Vidu
   7,00 sati sv. Misa u Samostanu
  • Subota, 25. svibnja, 18,00 sati – kvatre
   Janja Tomić za + supr. Nikolu, sina Gorana i ost. ++ iz obit.
   17,30 sati Vladimir Antunović za ++ rodit. Ivana i Maru, brata Peru i ost. ++
  • Nedjelja, Presveto Trojstvo, 26. svibnja
   8,00 Sv. Misa za ++ Slavka, Mariju i Tihomira Krezića
   10,00 Misa za narod naše župe
              12,00 sati sv. Misa za poginule na Radimlji
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju, na Presveto Trojstvo, 26. svibnja: u 8,00 i 10,00 s., Radimlja 12 s.
 • Radimlja: U sljedeću nedjelju, 26. svibnja u 12,00 sati održat će se na Radimlji kod Stoca uobičajena godišnja Komemoracija i sv. Misa za sve poginule na Bleiburškom križnom putu do Stoca i oko Stoca. Stolac je naš hercegovački Bleiburg i računa se da je koncem Drugog svjetskog rata na Radimlji i oko Stoca pobjeno preko 10.000 Hrvata-katolika, o čemu su napisane mnoge knjige i izvješća, te saslušani brojni svjedoci. Potičem sve koji mogu neka pođu, ide i župnik i zato su kod nas sv. Mise u nedjelju u 8,00 i 10,00 sati.
 • Presveto Trojstvo je patron župe Blagaj-Buna, sv. Misa u Blagaju u 11,00 sati.
 • Župni vjeronauk: U svibnju mjesecu umjesto vjeronauka neka djeca Osnovne škole dolaze na pobožnost Gospi i sv. Misu svaku večer u 18,00 sati.
 • Katedrala: Sutra je Duhovski ponedjeljak i Marija Majka Crkve, patron naše katedralne župe, nezapovjedan blagdan, sv. Misa u našoj crkvi u 17,00 sati, a sv. Misa u katedrali u 18,00 sati.
 • Župni Folklor: proba za sve Folkloraše danas u nedjelju u 12,00 sati, u sljedeću nedjelju i za vikend probe po dogovoru, termini proba bit će na grupi Folklora, a Novi folkloraši proba u četvrtak u 21,00 sat, poslije škole. Naš Folklor pozvan je i odazvat će se u subotu, 25. svibnja na „Večer Folklora“ u Čeljevo kod župne crkve u 20,00 s., povodom patrona župe, Srce Isusovo. U subotu proba u 18,30 s., polazak za Čeljevo u 19,00 sati, a Nastupi u 20,00 s.
 • Dječji zbor: proba u subotu u 10,00 sati, pa neka sva djeca iz Dječjeg zbora dođu u subotu na probu u 10,00 sati, jer pjevaju u Trodnevnici za Patron župe – Srce Isusovo.
 • Presveto Srce Isusovo-Patron župe: Braćo i sestre, pred nama je naš najveći župni blagdan Patron župe-Presveto Srce Isusovo, za koji ćemo se dostojno pripremiti. I ove godine organiziramo „Dane Srca Isusova“ i Trodnevnicu u župi od 4. do 6. lipnja, svaku večer prigoda za sv. ispovijed i sv. Misa u 19,00 sati, koju predvode svećenici gosti. U Prvu večer Trodnevnice, 4. VI. organiziramo i „Večer Folklora“ na našem Igralištu poviše župne crkve gdje će biti domaćin naše mlado župno folklorno Društvo skupa sa župnikom. Pozvali smo i očekujemo brojna HKUD-a, koja će tu večer trebati i počastiti, a neki nam dolaze i na prenoćište, a oni će svojim nastupima pokazati svu ljepotu i bogatu kulturu našega hrvatskog naroda i tako svojom nazočnošću i programima dati veliki doprinos našoj bjelopoljskoj glavnoj župnoj svečanosti. „Dane Srca Isusova“ u Bijelom Polju otvara večernjom sv. Misom i posvetnom molitvom u Prvu večer Trodnevnice, utorak 4. VI. u 19,00 sati, naš biskup Petar, a u 20,00 sati „Večer Folklora“, zatim slijede daljnji dani Trodnevnice. Vrhunac svega je svečana koncelebrirana sv. Misa na Srce Isusovo, 7. lipnja u 18,00 sati koju predvodi mons. Rok Đonlešaj nadbiskup barski, apostolski upravitelj kotorski i primas Srbije. Tko god želi pomoći i biti sponzor za „Večer Folklora“ i „Dane Srca Isusova“ može se javiti u Župni ured. Unaprijed hvala svima, a sve vas uključujem u molitve i sv. Mise. O svemu ovome više i detaljnije sljedećih nedjelja na našem župnom portalu, a obavijesti ćemo slati i ostalim portalima te crkvenim i društvenim medijima. Molimo na ovu nakanu da ovogodišnja patronska bjelopoljska slavlja urode duhovnim plodom.
 • Kvatre: U sljedećem tjednu su ljetne kvatre, srijeda, petak i subota, to su dani posta, molitve, pokore i djela ljubavi. Kvatre su 4 puta u godini: proljetne, ljetne, jesenske i zimske, kad nas Crkva poziva na post i pokoru.
 • Mjesec svibanj je Gospin mjesec: Svaku večer u 18,00 sati, osim sutra u 17,00 s., u našoj crkvi pobožnost Gospi, krunica, litanije i sv. Misa, a četvrtkom klanjanje. Predmole naša djeca Osnovne škole skupa s našim Prvopričesnicima i ministrantima.
 • Tribina za mlade održat će se u katedrali u četvrtak, 23. svibnja u 20,00 sati.
 • U našem Emausu: 29. svibnja u 17,00 s. održat će se Duhovni susret za bračne parove, zainteresirani neka se jave u Župni ured, kako bismo ih mogli prijaviti za ovaj susret.
 • Jedno upozorenje: Braćo i sestre pred nama je ljeto, molim vas za pristojno odijevanje u crkvi.
 • Blagoslov partera: Danas ćemo poslije pučke sv. Mise u 11 sati blagosloviti Parter oko naše župne crkve, koji je završen i uređen ovih dana, ostale su još neke sitnice, čije je rješavanje u tijeku. Zahvaljujemo svima koji su pomogli da se uredi ovaj naš crkveni prostor. Hvala gradu Mostaru, gradonačelniku gosp. Mariju Kordiću, vijećnicima Marku Novaku i Damiru Knezoviću, poduzećima-izvođačima radova: EuroVigu, Gedori, Komunalnom Mostar i A3 Široki Brijeg. Struka je pregledala radove i zadovoljni su, a i mi smo. Poslije pučke sv. Mise izići ćemo pred crkvu na blagoslov, a onda će naše Folklorno društvo povesti pučko slavlje u kolu i pjesmu, a naši će momci na stolove iznijeti čašicu pića, da se možemo i počastiti.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.

Sve vas pozdravlja i na sve zaziva Božji blagoslov,

vaš župnik don Rajko Marković