HKUD „Bijelo Polje“ nastupilo je na „Večeri Folklora“ u Čeljevu, u subotu, 25. svibnja 2024., povodom slavlja Presvetoga Srca Isusova, patrona čeljevske župe.  Društvo je, nakon generalne probe, pošlo ispred župne kuće u Bijelom Polju, u 19,00 sati osobnim autima prema Čeljevu.

U Čeljevo, kod župne crkve, stigli smo u 20,00 sati gdje nam se priključio i naš župnik don Rajko, uz ostale prijatelje i društva koje otprije poznajemo. U 20,15 sati krenuo je mimohod društava prema vanjskoj pozornici. Sva su se društva predstavila po jednom pjesmom prolazeći ispred pozornice, a onda je na poziv voditeljice čeljevski župnik don Ivo predmolio molitvu i otvorio „Večer Folklora“ u Čeljevu.

U nastupu je sudjelovalo 8 društava i klapa. Mi smo bili treći po redu, pa smo se okupljenom puku predstavili: bećarcima miješanim, pozdravnim i muškim, pjesmom, pletenim kolom i muškim trojancem. Naš je nastup popraćen čestim pljeskom pa nam je posebno drago da smo lijepo predstavili svoju bjelopoljsku župu. Poslije su slijedile zahvalnice i darovi, pa zajednička večera u dvorani, a nakon svega na istoj pozornici gostujući bend „Vox“ predvodio je pučko slavlje.

Vrlo zadovoljni i obogaćeni zajedničkim druženjem vratili smo se iz Čeljeva svojim kućama. Da se ova večer ne zaboravi pobrinuli su se naši prijatelji Boško i Antea prigodnim fotosima. Kako je lijepo kad se prijatelji nađu zajedno u molitvi, pjesmi i bogatom kulturnom sadržaju.